x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Două meciuri FCSB-Dinamo

Două meciuri FCSB-Dinamo

de Adi Munteanu    |    11 Iun 2020   •   10:48
Două meciuri FCSB-Dinamo

Ieri a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României la fotbal. Din urne au ieșit perechile FCSB-Dinamo și Poli Iași-Sepsi Sf. Gheorghe. Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, pe 24 iunie (turul) și 8 iulie (returul)



În urma tragerii la sorți a semifinalelor Cupei României, Dinamo și FCSB se vor întâlni în semifinalele Cupei României, pe 24 iunie și 8 iulie, reeditând, astfel, duelul pe care cele două echipe rivale l-au avut, tot în semifinale, în 2016. Acum patru ani a avut câștig de cauză Dinamo, pe atunci antrenată de Mircea Rednic, în urma a două rezultate de egalitate, 0-0, acasă, și 2-2, în deplasare. Cealaltă semifinală va opune revelațiile acestei ediții, echipe care luptă pentru evitarea retrogradării din Liga 1: Poli Iași și Sepsi Sf. Gheorghe, care au lăsat în urmă favorite precum CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Pentru oricare din cele patru semifinaliste, câștigarea trofeului înseamnă salvarea sezonului și siguranța participării la toamnă în Cupele Europene.
Reguli noi pentru acest an
În urma ședinței comitetului de organizare a competiției, s-au luat câteva decizii în ceea ce privește desfășurarea partidelor. Pentru prima oară în istoria competiției, fazele finale ale Cupei se vor desfășura fără public în tribune. Apoi, ca și în meciurile de campionat, vor fi permise 5 schimbări și prezența pe foaia de joc a 20 de jucători, în loc de 18.
 
E un duel greu pentru ambele echipe. E un meci de tradiție, care, din păcate, se va juca fără spectatori. Cupa României este unul dintre obiectivele noastre. Noi avem de pierdut. Suporterii ne împingeau de la spate, așa cum au făcut de fiecare dată. Din punctul ăsta de vedere, suntem dezavantajați că se joacă fără suporteri.
Ionel Dănciulescu, oficial Dinamo

13 Cupe ale României a câștigat Dinamo în întreaga ei istorie, ultima în 2012.
23 de Cupe ale României a câștigat FCSB, contabilizând și trofeele câștigate de Steaua.

 

 


 

×