x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dreptul de a visa aiurea

Dreptul de a visa aiurea

de Mihai Igirosanu    |    30 Mar 2011   •   21:21
Dreptul de a visa aiurea
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

158960-raed-krishan-gsp-intact-rk-7650.jpgDacă îi scoatem din ecuaţie pe Adrian Mutu, pe Răzvan Raţ şi pe Ci­prian Marica, deşi ultimul a fost ine­xistent în meciul de la Piatra-Neamţ, naţio­nala României aparţine fără emoţii lumii a treia din fotbalul european. Astfel că reacţiilor după succesul de marţi seară, 3-1 cu Luxemburg, merită să le fie acordat un spaţiu ge­neros. „S-au făcut cinci puncte, am depăşit perioada în care am jucat toate meciurile dificile «afară», de acum meciurile se joacă acasă, va fi decisiv fiecare meci care va veni, va fi ca o finală, pe care trebuie să le câştigăm.

Am spus că în momentul în care primeşte goluri în faze fixe există fie o lipsă de concentrare, ceea nu a fost cazul acum, fie o stare de spirit dificilă. S-a jucat sub presiune după înfrângerea din meciul cu Bosnia”, a declarat, după meci, selecţionerul Răzvan Lucescu. „Toate echipele au câştigat foarte greu cu ei. Importante sunt cele 3 puncte care ne menţin în cursa pentru calificare”, a spus şi Ianis Zicu, aflat la primul gol pentru reprezentativă. Tot despre calificare vorbeşte şi semianonimul, dar impertinentul Gabriel Torje: „Este o victorie importantă şi noi continuăm să credem în calificare”. Salvatorul naţionalei, Adrian Mutu, l-a atacat subtil pe selecţioner: „Important este ca mingile să ajungă la mine, în Bosnia nu prea s-a întâmplat asta. Nu pot să spun că m-am simţit mai bine în acest sistem, pentru că în Bosnia nu am avut nici un sistem de joc, ne-am apărat, fiind foarte presaţi de echipa adversă. Nu avem nimic de pierdut, oricum pierzi chiar dacă stai cu fundul în poartă”.

 

Luxemburghezii nu ne dau şanse
Selecţionerul amatorilor din Luxemburg, Luc Holtz, nu dă României prea multe şanse de calificare la turneul final: „Timp de 60 de minute am jucat onorabil şi pregătirea fizică a românilor a făcut diferenţa.
România a fost şi va fi superioară Luxemburgului, dar nu cred că România are şanse să se califice. Pentru asta ar trebui să nu mai piardă nici un punct până la finalul calificărilor şi pare foarte greu”. Întrebat ce părere are despre Adrian Mutu, Luc Holtz a afirmat: „Un jucător care a fost suspendat o dată pentru că s-a dopat nu ştiu dacă mai trebuia doar suspendat a doua oară”. La rândul său, Mutu a comentat iritarea fanilor, care au scandat „Demisia!”: „Spectatorii pot striga ce vor, deoarece au plătit pentru bilet. Noi trebuie să arătăm că merităm să îmbrăcăm tricoul echipei naţionale prin victorie şi printr-o atitudine corectă”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern