x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Selecționerul Edi Iordănescu a stârnit polemici în alcătuirea lotului. Meritau Ivan și Ianis Hagi convocarea?

Selecționerul Edi Iordănescu a stârnit polemici în alcătuirea lotului. Meritau Ivan și Ianis Hagi convocarea?

de Adi Munteanu    |    20 Mar 2023   •   07:20
Selecționerul Edi Iordănescu a stârnit polemici în alcătuirea lotului. Meritau Ivan și Ianis Hagi convocarea?
Sursa foto: Hepta

Ca de fiecare dată, orice campanie a echipei naționale este precedată de câte un scandal pe tema selecționării lotului. În trecut, subiectele au fost neselecționarea unor jucători ca Budescu sau Alibec. Acum subiectul polemicilor este neconvocarea lui Andrei Ivan și a lui Ianis Hagi. Dacă pentru Ianis Hagi nechemarea la lot este justificată, acesta lipsind 13 luni de pe teren  după o accidentare gravă, iar de la revenirea la echipa de club prinde rar lotul, în cazul lui Ivan, care este într-o formă foarte bună în Liga 1, oficialii Universității Craiova îl acuză pe Edi Iordănescu că „are ceva cu Ivan”.

Naționala României își începe campania de calificare pentru EURO 2024 cu două meciuri la îndemână, iar obiectivul este clar: șase puncte din dubla cu Andorra (25 martie, în deplasare) și Belarus (28 martie, acasă).  Edi Iordănescu poate profita de acest program ușor ca să stabilească un nucleu al naționalei înaintea meciurilor cu adevărat tari din vară și din toamnă, cu Kosovo, Israel și Elveția, dispute în care nu mai România nu mai pornește cu prima șansă.

Privind lotul, pentru deplasarea din Andorra, Iordănescu va începe cu cea mai bună formulă, urmând ca la pauză, în funcție de cât de mare va fi scorul, să testeze și jucători tineri sau debutanți ca Octavian Popescu, Opruț, Drăgușin, Luis Munteanu, Dobre sau Șut.

George Pușcaș, accidentat, rămâne în Italia

Prima veste proastă este accidentarea atacantului lui Genoa, Pușcaș, sâmbătă, chiar la încălzire înaintea meciului de campionat din Serie B cu Brescia. În locul lui a fost chemat atacantul Farului, Luis Munteanu, un obișnuit al lotului U21.

De ce nu este Ivan la lot?

Dacă în cazul lui Ianis Hagi selecționerul a oferit explicații după atacurile lui Gheorghe Hagi, declarând că a vorbit cu Ianis, în ceea ce-l privește pe Andrei Ivan, Iordănescu junior nu a spus nimic. În spațiul public au fost multe opinii vizavi de neconvocarea atacantului oltean, unul dintre motive fiind un posibil conflict cu selecționerul, care, pe surse, ar fi spus că „Ivan nu va mai juca la națională cât timp sunt eu pe bancă”. Totuși, Ivan este într-o formă foarte bună în 2023, și chiar în meciul de sâmbătă cu FCSB a fost printre cei mai buni de pe teren, oferind și pasă de gol lui Markovici. Chiar și antrenorul Universității, Eugen Neagoe, și-a exprimat nedumerirea neconvocării lui Ivan: „A văzut toată lumea cum a jucat Andrei cu FCSB, cum a jucat tot anul ăsta. Nu înțeleg de ce nu a fost chemat la națională. Poate are cineva ceva cu el. Altfel nu înțeleg”.

 

Dacă Ianis era important pentru selecționer, ar fi fost pe lista stranierilor! Îmi asum ce spun, înseamnă că Ianis nu este important pentru Edi Iordănescu și echipa națională.

Gheorghe Hagi, antrenor Farul

 

Lui Ianis Hagi i-am transmis că din punctul nostru de vedere nu este încă la capacitate maximă, în toată puterea, pentru a veni să ajute echipa națională. Ianis este un jucător cu potențial deosebit, dar considerăm că mai are nevoie de timp. I-am văzut toate minutele jucate de la revenire și considerăm că încă are nevoie de timp, de sprijin.

Edi Iordănescu, selecționer

Lotul pentru meciurile cu Andorra și Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice), Ionuț Radu (Auxerre), Horațiu Moldovan (Rapid).

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt).

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul), Darius Olaru (FCSB), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Olimpiu Moruțan (Pisa), Alexandru Dobre (Famalicão), Dennis Man (Parma), Octavian Popescu (FCSB).

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira), Denis Alibec (Farul), Luis Munteanu (Farul, chemat în locul lui Pușcaș).

×
Subiecte în articol: Edi Iordănescu andrei ivan ianis hagi