x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Hermannstadt va juca barajul pentru menţinerea în Liga I; Dunărea Călăraşi a retrogradat. Echipa din Sibiu s-a salvat cu un gol în minutul 90+6

FC Hermannstadt va juca barajul pentru menţinerea în Liga I; Dunărea Călăraşi a retrogradat. Echipa din Sibiu s-a salvat cu un gol în minutul 90+6

02 Iun 2019   •   21:31
FC Hermannstadt va juca barajul pentru menţinerea în Liga I; Dunărea Călăraşi a retrogradat. Echipa din Sibiu s-a salvat cu un gol în minutul 90+6

FC Hermannstadt s-a calificat la barajul pentru menţinerea în Liga I de fotbal, după ce a învins-o dramatic pe Dunărea Călăraşi cu scorul de 2-1 (0-0), duminică seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-o partidă din etapa a 14-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului, în timp ce formaţia oaspete a retrogradat în liga a doua.

Sibienii au marcat golul victoriei prin croatul Ivan Lendric (90+6), care a împins balonul în poartă din câţiva metri, la centrarea lungă a lui Petrişor Petrescu. Dunărea, care avea nevoie de un egal pentru a prinde locul de baraj, a deschis scorul prin Steliano Filip (77), cu un şut din voleu la centrarea lui Alexandru Bourceanu. FC Hermannstadt a reuşit egalarea prin togolezul Juhvel Tsoumou (85), cu capul din 6 metri, după un corner executat de Petrişor Petrescu.

Finalul a fost unul foarte tensionat, atacantul Ştefan Blănaru (FC Hermannstadt), care fusese înlocuit, primind cartonaş roşu în min. 90+2, pentru bruscarea lui Daniel Benzar, în timp ce antrenorul oaspeţilor, Dan Alexa, a fost trimis în tribună.

FC Hermannstadt a dominat meciul, dar în prima repriză nu şi-a creat decât o ocazie, prin Tsoumou (25), blocat de portarul Cătălin Straton. Dunărea a ratat ocazii de gol prin Najib Ammari (28, 45) şi Gabriel Enache (52).

Sibienii şi-au creat oportunităţi de gol prin Sergiu Popovici (67), Alexandru Dandea (68), Tsoumou (89), Ionuţ Stoica (90), în timp ce Georgian Honciu (81) a irosit şansa de a tranşa meciul.

Meciul a început cu o întârziere de 35 de minute, din cauza terenului îmbibat de apă, după o ploaie torenţială. Partida s-a prelungit cu 9 minute din cauza întreruperilor.

Luni, la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din barajul pentru Liga 1, dintre Universitatea Cluj, ocupanta locului al treilea în Liga a II-a, şi FC Hermannstadt, echipă clasată pe antepenultimul loc în Liga I. Cele două partide ale barajului vor avea loc în datele de 8 şi 12 iunie.

Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi au retrogradat în Liga a II-a, de unde au promovat în eşalonul de elită Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni.

FC Hermannstadt - AFC Dunărea 2005 Călăraşi 2-1 (0-0), Stadion Municipal - Sibiu
Au marcat: Juhvel Tsoumou (85), Ivan Lendric (90+6), respectiv Steliano Filip (77).
Cartonaş roşu: Ştefan Blănaru (FC Hermannstadt, 90+2).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF
AGERPRES

×