x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FCSB vs. CFR Cluj, derby-ul finalului de an în Superliga

FCSB vs. CFR Cluj, derby-ul finalului de an în Superliga

14 Dec 2022   •   15:46
FCSB vs. CFR Cluj, derby-ul finalului de an în Superliga

Joi, 15 decembrie, de la ora 20:00, se va juca FCSB – CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 9-a din Superliga României. Întâlnirea se va disputa pe Arena Națională din București și va fi arbitrată de o brigadă condusă de Istvan Kovacs. Meciul, care ar fi trebuit să se joace pe 4 septembrie, a fost amânat la cererea ambelor formații, deoarece erau implicate în Conference League.

Cum va influența acest meci lupta la titlu

La ora de începere a meciului, CFR Cluj se află pe poziția a doua în clasament cu 41 de puncte, în timp ce FCSB, cu 35 de puncte, ocupă ultima treaptă a podiumului. Lider este Farul Constanța, echipă care a acumulat 44 de puncte în cele 20 de meciuri jucate până acum.

Bucureștenii au nevoie de o victorie pentru a se apropia de cele două echipe din fruntea clasamentului. În același timp, cu un succes pe Arena Națională, fotbaliștii lui Dan Petrescu ar egala liderul în clasament și, la fel de important, s-ar distanța la 9 puncte de FCSB, un avans considerabil  înainte de sezonul de primăvară. Asta presupunând că în ultimele meciuri ale anului, FCSB va învinge FC Botoșani, iar CFR Cluj va câștiga cu Hermannstadt.

FCSB pare a fi într-o formă mai bună la momentul disputării partidei. La casele de pariuri sportive, echipa finanțată de Gigi Becali este creditată cu cota 2.55 pentru a câștiga, în timp ce adversarii primesc cota 3.00. Cotele calculate de bookmakeri surprind într-o oarecare măsură deoarece ardelenii au cota 1.80 pentru a câștiga al 6-lea titlu consecutiv, în timp ce bucureștenii, care au cota 8.00 pentru a deveni campioni, sunt devansați și de Farul Constanța cu cota 5.00. Pentru specialiști, meciul se îndreaptă spre o victorie a FCSB, cu goluri marcate de ambele formații, pronostic cu cota 5.30 la pariuri online.

FCSB pare să-și fi revenit pe finalul anului

După un parcurs sinuos în timpul mandatului lui Nicolae Dică, FCSB și-a regăsit pofta de joc și traseele sub comanda interimarului Pintilii și, în ultimele două meciuri, a lui Leo Strizu. Pe măsură ce Dawa și Tamm au câștigat în siguranță pe linia de fund, iar Olaru și Edjouma au găsit traseele pentru Cordea și Popescu, rezultatele nu au întârziat să apară. Cea mai bună mutare se dovedește a fi aducerea atacantului italian Andrea Compagno de la FC U Craiova 1948. Cele 9 goluri marcate de acesta au adus încredere bucureștenilor și multe puncte în clasament.

Poate cel mai important aspect în creșterea din jocul bucureștenilor îl reprezintă consolidarea unui prim 11. Jucând mai mult timp împreună, echipa a câștigat în omogenitate și a putut să fixeze anumite scheme. Din păcate pentru antrenorul Leo Strizu, pentru acest meci nu sunt disponibili Ștefan Târnovanu, titularul din poartă, Andrea Compagno și Darius Olaru. Ultimii doi s-au ciocnit în minutul 7 al meciului cu Chindia Târgoviște și au nevoie de investigații suplimentare pentru a le fi evaluată starea de sănătate. La rândul său, Florinel Coman nu este recuperat 100% și este puțin probabil ca antrenorii să apeleze la serviciile sale.

Cel mai probabil, Strizu și Pintilli vor începe cu Vlad în poartă, Crețu, Dawa, Tamm și Radunovic pe linia de fund, Șut, Oaidă și Edjouma la mijlocul terenului și Cordea, O. Popescu și Omrani (Miculescu) în avanposturi.

CFR Cluj știe cum să abordeze meciurile cu miză

Dan Petrescu este un maestru al meciurilor cu miză importantă. Deși a făcut numeroase schimbări în lotul echipei, el a reușit să-i integreze pe jucătorii noi, păstrând stilul brutal de eficient. La finalul lui 2022, el are șansa de a termina în primele două locuri în clasament, iar în primăvară va juca în faza eliminatorie a Conference League, unde va întâlni pe Lazio Roma.

Deși nu se va putea baza pe Muhar și Kolinger, accidentați, și Lovro Cvek, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Dan Petrescu va încerca să-i ademenească pe bucureșteni în jocul care-i convine, cu un ritm scăzut și o luptă acerbă la mijlocul terenului.

În echipa ardeleană sunt multe aspecte de corectat, dovadă fiind parcursul cu suișuri și coborâșuri din acest sezon. Conducerea tehnică a echipei va încerca să găsească soluțiile necesare pentru a profita de oportunitățile apărute. „Bursucul” va începe, cel mai probabil, cu italianul Scuffet în poartă, Manea, Yuri, Burcă și Camora, în apărare, Deac, Boateng și Bordeianu la mijlocul terenului, și Birligea, Roger și Janga, în atac.

Cotele publicate pot fi modificate în orice moment.

×