x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Final furtunos de sezon

Final furtunos de sezon

de Adi Munteanu    |    02 Iul 2020   •   10:56
Final furtunos de sezon

Calculele făcute înainte de coronavirus au fost date peste cap odată cu reluarea campionatului. Dacă la finalul sezonului regulat s-a pariat pe o luptă în doi, CFR Cluj-FCSB, după doar două meciuri lupta în doi a devenit una între CFR și Universitatea Craiova. Restartul Ligii 1 i-a găsit pe olteni într-o formă foarte bună și din mai multe puncte de vedere este chiar favorită la titlu. Acum, totul depinde numai de ei și, mai mult, în ultima etapă pot juca cu titlul pe masă, chiar pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Reluarea campionatului după lunile de carantină a adus echipele într-o cu totul altă formă fotbalistică față de luna martie. Saltul cel mai spectaculos l-a avut U Craiova, care s-a prezentat cu o nouă față sub conducerea noului antrenor, italianul Cristiano Bergodi.

Dan Petrescu bănuiește că oltenii au trișat în carantină

Forma bună a „juveților” și legarea unor relații de joc total diferite față de perioada de dinainte de pandemie a trezit suspiciunile lui Dan Petrescu. Antrenorul CFR-ului a și declarat că la Universitatea s-au făcut antrenamente cu întregul lot în perioada de izolare, încălcând regulile impuse de pandemie. Pe ce se bazează el? „Științific, fizic, biologic, oricum ați lua-o, este imposibil ca după două luni de stat în casă să ai forma sportivă pe care o arată jucătorii de la Universitatea. Este clar că ei s-au antrenat. S-au antrenat tot timpul. Și nu mi se pare corect. Au furat startul, de fapt nu au furat startul, pentru că ei nici nu s-au oprit din pregătire. Dar dacă asta e regula, ca pentru unii să se aplice legea, iar la alții să se închidă ochii... Noi, la Cluj, am avut zeci de controale la club să se vadă dacă respectăm legea. Câte controale au fost la Craiova? Trebuie să recunosc că acum ei sunt favoriți la titlu. Dar ceva s-a petrecut în neregulă acolo”, a declarat Petrescu după înfrângerea CFR-ului, acasă, scor 2-3, cu U Craiova.

FCSB a scăpat de blestemul locului 2. Acum e pe locul 3

Dezamăgirea play-off-ului o reprezință echipa lui Gigi Becali. Fără nicio victorie în campionat, cu doar un punct din nouă, FCSB a ieșit definitiv din calculele luptei la titlu. Mai mult decât atât, cu un lot decimat de accidentări, echipa poate pierde și cupele europene. De altfel, Sorin Cârțu, directorul tehnic al Craiovei, i-a ironizat pe roș-albaștri: „Se tot plângeau că sunt blestemați să ocupe doar locul 2 în campionat de ani de zile. Uite că Universitatea i-a scăpat de acest blestem, i-a trimis pe locul 3. Și pot termina chiar mai jos, dar asta depinde de ei. Noi ne-am făcut datoria. I-am scăpat de rău-famatul loc 2”.
Acum, singurul obiectiv al FCSB-ului rămâne câștigarea Cupei României, finală pe care o va juca cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Meci foarte greu pentru bucureșteni, pentru că Sepsi a arătat, de la reluarea campionatului, o formă foarte bună și a ieșit, momentan, din emoțiile retrogradării. În plus, pentru Sepsi câștigarea Cupei ar însemna debutul în Cupele Europene, un alt vis de-al antrenorului Leo Grozavu. De altfel, clubul se și pregătește pentru o participare continentală. Baza sportivă care se construiește acolo (cu bani de la guvernul maghiar) va fi una la standarde europene. Mai mult, la club nu există probleme financiare, există stabilitate la nivelul conducerii tehnice și se muncește cu multă seriozitate. În aceste condiții, există un climat propice performanței și va fi o nucă extrem de tare în finala de pe Arena Națională cu FCSB.

Dacă nu merg în Cupele Europene în toamnă, o să vând toți jucătorii pe care-i pot vinde, scap de salariile mari de la echipă, o să promovez copiii de la Academie cu salarii de cel mult 4.000 de euro și aștept să crească.

Gigi Becali, patron FCSB

 

 

×