x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern În căutarea gloriei

În căutarea gloriei

de Marius Mihalcea    |    08 Oct 2010   •   00:00
În căutarea gloriei
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Echipa naţională de tineret a României are ocazia să ajungă din nou, după o pauză de 13 ani, la un turneu final de Campionat European.



Pentru un loc între cele mai bune opt reprezentative "Under 21" ale continentului, trupa lui Emil Săndoi se bate cu echipa similară a Angliei, vicecampioana en-titre, primul duel în această seară, pe stadionul Carrow Road din Norwich.

"Suntem pregătiţi. Ar fi bun un egal în Anglia, dar cu condiţia să marcăm", a spus Mihai Răduţ. "Avem o echipă bună şi cred că putem să le facem faţă englezilor. Ei sunt favoriţi, au jucători care evoluează în Premier League, un campionat foarte puternic, dar şi noi avem şansa noastră. Nu ne este frică, avem şi noi valoare", a declarat Andrei Ionescu. Săndoi crede că o eventuală calificare la CE 2011, din Danemarca, ar reprezenta un imens succes în primul rând pentru jucătorii săi: "Pentru ei ar fi un salt imens. La vârsta lor ar acumula o experienţă incredibilă, ceea ce i-ar putea ajuta foarte mult pe viitor".

De partea cealaltă, selecţionerul Angliei, fostul internaţional Stuart Pearce, a spus: "Şi noi, şi românii suntem disperaţi să ajungem la CE de tineret. Ei au demonstrat că sunt buni în grupa preliminară. Au avut o singură sincopă, cu Letonia, când au pierdut cu 5-1, dar au câştigat opt meciuri din nouă apoi. Asta spune ceva despre ei". Echipa probabilă a României: Lung - Râpă, Papp, V. Găman, Bărboianu - Gardoş - Torje, I. Neagu, Bicfalvi, Hora - Sburlea. Partida-retur va avea loc miercuri, 12 octombrie, de la ora 14:30, la Botoşani.

CE Under-21 - Meciuri de baraj


Vineri

17:00 Cehia - Grecia
19:00 Italia - Belarus
21:30 Anglia - România (Dolce Sport)

Sâmbătă
20:00 Olanda - Ucraina
22:30 Spania - Croaţia

Joi
Elveţia - Suedia 4-1
Islanda - Scoţia 2-1

×
Subiecte în articol: echipa nationala