x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Microbiștii vor UTA, Rapid și Petrolul în Liga 1

Microbiștii vor UTA, Rapid și Petrolul în Liga 1

de Adi Munteanu    |    03 Iul 2020   •   19:30
Microbiștii vor UTA, Rapid și Petrolul în Liga 1

Încep emoțiile la promovare. Cinci echipe cu tradiție în primul eșalon, din care patru sunt foste campioane ale României, luptă pentru cele trei locuri de promovare în Liga 1. Principala candidată la locul 1 rămâne UTA. „Bătrâna doamnă” are 5 puncte avans și avantajul că va disputa trei meciuri pe teren propriu. Locul 2 în play-off promovează și el direct, iar locul 3 va juca un meci de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Petrolul, Rapid și FC Argeș sunt și ele favorite să revină în prima divizie.



A sosit și momentul adevărului în eșalonul secund. Deși formatul competiției este unul controversat și a stârnit revolta celor de la UTA pentru înjumătățirea punctelor din sezonul regulat, tot arădenii sunt principalii favoriți la Locul 1. Pentru celelalte două locuri promovabile lupta este una deschisă, oricare echipă ar putea promova, dacă obține trei victorii în acest miniturneu. Diferența de doar un punct dintre locul 2 și locul 6 este minimumul posibil și lasă șanse oricărei formații să spere la promovare.


Țintarul programului avantajează pe UTA și pe Rapid. Arădenii, pentru că joacă trei meciuri pe teren propriu, iar giuleștenii joacă acasă în ultima etapă cu Turris, meci care ar putea asigura promovarea. Practic, oricare echipă care obține trei victorii este 90% promovată. Rapid speră ca victoriile să vină cu Mioveni, FC Argeș și Turris, iar cu încă 1-2 puncte luate la Petrolul și UTA sunt chiar 100% în Liga 1. Însă și celelalte contracandidate își fac aceleași calcule.

 


 

×