x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mutu, Zicu şi cam atât

Mutu, Zicu şi cam atât

de Marius Mihalcea    |    14 Mar 2011   •   21:10
Mutu, Zicu şi cam atât
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

156293-intact-imagesgazeta-sporturilorcristi-preda20110207143001018.jpgCu mai puţin de două săptămâni până la ora partidei cu Bos­nia-Herţegovina (26 martie, Zenica), echipa naţională a României se află în stare critică, mulţi dintre selecţionabili fiind departe de forma care i-ar putea recomanda pentru un joc de o asemenea importanţă. Practic, singurii tricolori care s-au făcut remarcaţi la echipele lor de club în acest an sunt Adi Mutu, revenit în prim-plan la Fiorentina, şi Ianis Zicu, devenit cel mai prolific marcator al Ligii 1. În rest, Răzvan Lucescu are numai probleme. Marica este exclus din lotul lui Stuttgart, Deac nu prinde echipa la Schalke, Chivu, chinuit de o accidentare, joacă când şi când la Inter, Tamaş şi Bogdan Stancu au intrat în anonimat la WBA, respectiv la Galatasaray, iar Daniel Niculae, indisponibil mai bine de două luni, abia ce a revenit la AS Monaco. În ceea ce-i priveşte pe tricolorii care activează în Liga 1, nici aceştia nu au ieşit până acum în evidenţă în primele trei etape ale returului.

De partea cealaltă, selecţionerul Bosniei, Safet Susici, a anunţat deja ieri lotul de jucători pentru meciul cu România. Susici a convocat următorii 22 de jucători: Kenan Hasagici (Istanbul BB), Ibrahim Sehici (FK Zeljeznicar), Asmir Avdukici (Borac) – portari, Emir Spahici (Montpellier), Mensur Mujdza (Freiburg), Adnan Mravaci (Westerlo), Boris Pandza (Mechelen), Ognjen Vranjes (Krasnodar), Muhamed Besici (Hamburger SV), Darko Maletici (Borac), Muhamed Suba­sici (FK Olimpic), Senad Lulici (Young Boys Berna) ş fundaşi, Elvir Rahimici (ŢSKA Moscova), Miralem Pja­nici (Lyon), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Sejad Salihovici (Ho­ffenheim), Senijad Ibricici (Lokomotiv Moscova), Semir Stilici (Lech Poznan), Zvjezdan Misimovici (Dinamo Moscova) – mijlocaşi, Edin Dzeko (Manchester City), Vedad Ibisevici (Hoffenheim), Zlatan Muslimovici (PAOK Salonic) – atacanţi.

Bosnia, exclusă?
Pentru a rămâne în cărţile califi­că­rii şi după meciul cu Bosnia, e­chi­­pa naţională a României, care are două puncte din trei jocuri, nu trebuie să piardă la Zenica. Trico­lo­rii mai au însă o şansă să ajun­gă la EURO 2012, de această dată pe cale extrasportivă. FIFA a ame­nin­ţat de curând Bosnia cu ex­­clu­de­rea din competiţiile inter­na­ţi­o­nale dacă oficialii de la Sarajevo nu vor modifica până la 31 martie statutul federaţiei. În mo­mentul de fa­ţă, Bosnia are un sistem prin care în fruntea federaţiei ajunge câte un reprezentant al fiecărei comunităţi – sârbă, croa­tă şi mu­sul­ma­nă – la un interval de 18 lu­ni, ceea ce contravine regulilor FIFA.

×
Subiecte în articol: fotbal intern