x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Naționala de fotbal nevăzători a pierdut și ultimul meci din grupă, la Cupa Intercontinentală

Naționala de fotbal nevăzători a pierdut și ultimul meci din grupă, la Cupa Intercontinentală

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   21:34
Naționala de fotbal nevăzători a pierdut și ultimul meci din grupă, la Cupa Intercontinentală

Echipa națională de fotbal nevăzători au pierdut duminică al patrulea și ultimul meci din faza grupelor, în fața selecționatei din Chile. Tricolorii au pierdut, 0-2, iar luni vor juca în meciul pentru locul 9, cel mai probabil cu selecționata Greciei.

Prima ediție a Cupei Intercontinentale de Fotbal pentru Nevăzători are loc în perioada 26 septembrie – 2 octombrie la Kochi, în India.

În total, 10 reprezentative participă la Cupa Intercontinentală, din Grupa A făcând parte naționalele din Costa Rica, Grecia, Egipt, Polonia și Uzbekistan, iar România se află în Grupa B, alături de India, țara gazdă, Chile, Coreea de Sud și Kazahstan.

Vineri, elevii lui Sorin Lăpădatu au pierdut, 1-2, cu Coreea de Sud, după ce au deschis scorul. În primele două partide din faza grupelor, cu India și Kazahstan, tricolorii au pierdut tot la limită, 0-1 în ambele partide.

La partida disputată cu India, prima pentru tricolori la Cupa Intercontinentală, înainte de start, jucătorul Cosmin Calotă a primit o plachetă din partea Federației Române de Fotbal cu ocazia a 100 de meciuri jucate pentru reprezentativa României de nevăzători.

Echipele clasate pe primele două locuri în faza grupelor se vor califica în semifinale, în timp ce restul vor juca pentru a stabili ierarhia finală a turneului, astfel: echipele clasate pe locurile 3 pentru pozițiile 5 și 6, echipele de pe locurile 4 pentru pozițiile 7 și 8, iar cele de pe locurile 5 pentru pozițiile 9 și 10.

Delegația României la Cupa Intercontinentală:

Jucători: Vlad Tofan, Cristian Șișlică (portari) – Alexandru Cucu, Cosmin Calotă, Tiberiu Păun, Emanuel Burulea, Nicolae Burulea, Florin Kovacs;

Staff: Sorin Lăpădatu (selecționer), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic), Florin Șari (oficial FRF).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal nevăzători