x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ne vedem la anul!

Ne vedem la anul!

de Marius Mihalcea    |    06 Dec 2010   •   19:01
Ne vedem la anul!
Sursa foto: Alex Croitoru/Intact Images/Gazeta Sporturilor

141321-intact-imagesgazeta-sporturiloralex-croitoru.jpgLiga 1 a intrat de ieri, oficial, în va­can­ţă. Chiar dacă preşedintele FRF, Mir­cea Sandu, a insistat ca etapa a 19-a să se desfăşoare conform programării iniţiale, adică la sfârşitul acestei săptămâni, runda în cauză a fost amâ­na­tă pentru 2011, la o dată ce va fi sta­bi­lită ulterior. Asta a hotărât ieri Co­mi­tetul de Urgenţă al FRF, fă­cân­du-le pe plac celor 14 dintre cele 18 clu­buri din primul eşalon care au solici­tat amânare, invocând condiţiile meteo nevaforabile.

Părerile antrenorilor şi con­du­că­to­rilor din Liga 1 în privinţa acestei de­cizii sunt împărţite. „Nu cred că se mai putea juca fotbal pe o astfel de veme”, a spus preşedintele Cra­io­vei, Silvian Cristescu. „Amânarea eta­pei a 19-a este o măsură bună”, a afirmat tehnicianul Astrei, Tibor Selymes. „Mai bine să amânăm o etapă decât să riscăm să ni se accidenteze fotbaliştii, din cauza terenurilor gre­le”, consideră patronul lui „U” Cluj, Flo­rian Walter. Antrenorul lui Di­na­mo, Ioan Andone, şi cel al liderului Oţelul, Dorinel Munteanu, au adoptat poziţii neutre. „Dacă aşa a decis ma­joritatea, nu ne rămâne decât să res­pectăm această decizie, nu avem ce face”, a spus „Fălcosul”. „Eram pre­gătiţi să jucăm şi etapa a 19-a. Nu mă mulţumeşte, dar nici nu mă nemulţumeşte această amâ­na­re”, a spus „Munti”. „Nu sunt de acord cu amânarea, este vorba de res­pectul pentru competiţie. Un meci poate fi reprogramat numai în caz de forţă majoră”, şi-a manifestat dezacordul patronul Sportului, Vasile Şiman.

 

Egal pentru Oţelul

În ultimul meci „tare” din Liga 1 în 2010, FC Vaslui şi Rapid au terminat la egalitate, 1-1, pe terenul moldovenilor. „S-a jucat la minus 10 grade, a fost destul de greu, terenul îngheţat ne-a pus proble­me. Este un rezultat echitabil, în repriza a doua am tras de timp şi bine au făcut jucătorii că au procedat astfel”, a spus antrenorul giuleştenilor, Marius Şumudică, la conferinţa de presă de după joc, în timpul căreia a avut loc şi un mic conflict verbal cu un jurnalist local, care susţinea că Rapidul a fost avantajat de arbitraj. „Nu este uman să joci la o tempera­tu­ră atât de scăzută, Yero Bello a su­fe­rit un şoc termic înainte de meci. Nu sunt mulţumit cu acest rezultat, dar din cauza acciden­tă­rilor nu am putut alinia cea mai bună echipă”, a spus tehnicianul gazdelor, Viorel Hizo.

×
Subiecte în articol: fotbal intern