x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Nimic nou de la DNA

Nimic nou de la DNA

de Vicentiu Neagoe    |    21 Noi 2011   •   21:00
Nimic nou de la DNA

Mai marele de la Casa Fotbalului a fost audiat primul, acesta fiind pre­zent pentru a treia oara, la DNA, in do­sarul in care a fost pus sub in­vi­nui­re, alaturi de presedintele LPF, Du­mitru Dragomir, alte 10 persoane, FRF si LPF, in cazul excluderii Universitatii Craiova. 'Am venit doar sa depunem documentele', a declarat Sandu la sosire. Avocatul sau, Cristi­an Ene, a precizat ca este vorba de un dosar de 1.111 pagini. 'Avem aici do­vezi prin care sa aratam ca decizia este legala si temeinica', a precizat aparatorul Nasului.

Dupa aproximativ o jumatate de ora, fostul atacant al Sportului Studentesc a iesit spu­nand doar ca a depus documentele care dovedesc nevinovatia sa si a FRF. Intrebat de presupusul imprumut pe care sotia sa Lisa i l-a acordat presedintelui Gloriei Bistrita, Jean Pa­dureanu, acesta s-a rezumat sa spu­na: 'Asa cum de trei ani de zile ajut opt copii din satul Grajduri, ju­de­tul Iasi, ai caror parinti au fost cal­cati de tren si nu are cine sa-i in­tre­ti­na, deci fac un gest, asa si sotia mea a facut un gest pentru un prieten, l-a ajutat'.

Selectionerul Victor Piturca, prezent ca martor in acelasi caz al dezafilierii Craiovei, a stat aproximativ 45 de minute la sediul DNA, acesta ne­vrand sa dea nici o declaratie in acest sens. In plangerea penala facuta, Adrian Mititelu a acuzat ca Piturca, antrenor caruia Universitatea Craiova trebuia sa-i plateasca 7 milioane de euro despagubiri conform deciziilor luate de comisiile federale, ar fi avut o intelegere cu presedintele FRF prin care Craiovei sa-i poata fi luati ju­ca­torii. Comitetul Executiv a decis deza­fi­lierea Craiovei, iar clubul din Banie a pierdut 39 de jucatori fara sa in­ca­se­ze nici un ban. In plangerea penala se mai arata ca Universitatea Craiova a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro.

Suferinta
Presedintele LPF, Dumitru Dra­go­mir, a spus ca 'afacerea' dintre Jean Padureanu si Mircea Sandu e una corecta, iar presedintele FRF a su­fe­rit cand a fost nevoit sa trimi­ta Bistrita in liga secunda. 'Pa­du­rea­nu a platit mai mult de ju­ma­tate din datorie. Faceam cheta si ii dadeam 70.000 de euro daca am fi stiut ca are nevoie. Pa­du­rea­nu a fost lucrat de cei din Co­­mi­sia de Licentiere. Cu lacrimi in ochi l-a scos Mircea Sandu pe Jean din prima Liga', a spus Dra­go­mir care a mai adau­gat: 'Ce­ea ce a facut Mititelu este un fals foarte greu de depistat. Craiova este in insolventa din 2007. Mi­ti­telu a luat banii din drepturile TV, dar a uitat sa pla­teasca salariile. A inselat de doua ori Fiscul, LPF si FRF'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern