x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Noi audieri în Dosarul Transferurilor. Următorul termen, fixat pentru 18 decembrie

Noi audieri în Dosarul Transferurilor. Următorul termen, fixat pentru 18 decembrie

02 Dec 2013   •   18:36
Noi audieri în Dosarul Transferurilor. Următorul termen, fixat pentru 18 decembrie

Curtea de Apel Bucureşti a audiat luni şase martori, printre care fostul preşedinte al clubului Rapid, Constantin Zotta, în Dosarul Transferurilor, în care opt oameni din fotbalul românesc sunt acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Zotta a vorbit despre transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul. El a spus că nu a văzut contractul de transfer, însă şi-a recunoscut semnătura pe un contract între AFC Rapid şi Ioan Becali, în vederea recuperării unei sume de bani în urma vânzării lui Bratu.

La termenul de luni au mai fost audiaţi fostul preşedinte al lui Dinamo Bucureşti, Mircea Stoenescu, fostul preşedinte a lui FC Argeş, Gabriel Sicoe, foştii membri ai Consiliului de Administraţie de la Dinamo, Cristian Iftimoaie şi Gheorghe Plugaru, şi fostul trezorier de la Gloria Bistriţa, Marius Petrina.

Gheorghe Plugaru a declarat că în perioada de un an în care a fost membru al Consiliului de Administraţie al FC Dinamo Bucureşti nu s-a discutat în nicio şedinţă de vreun transfer al vreunui jucător de fotbal, chestiunile discutate fiind mai degrabă administrative.

Fostul preşedinte de la Dinamo Mircea Stoenescu a vorbit despre transferul lui Paul Codrea şi a menţionat că nu a făcut decât să îndeplinească hotărârile CA al clubului Dinamo.

"Suma de 70.000 de dolari din transferul lui Codrea era un beneficiu important pentru clubul Dinamo. El încă era junior şi nu ajunsese la valoare maximă, astfel că suma de transfer a fost foarte bună", a declarat Mircea Stoenescu.

Următorul termen al procesului va avea loc pe data de 18 decembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali.

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

×
Subiecte în articol: dosarul transferurilor