x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Prin Istanbul spre Euro

Prin Istanbul spre Euro

de Marius Mihalcea    |    11 Aug 2010   •   00:00
Prin Istanbul spre Euro

Chiar dacă nu se joacă pe puncte, Răzvan Lucescu ştie că un rezultat favorabil diseară pe "Şukru Saracoglu" le-ar insufla "tricolorilor" doza de optimism necesară înaintea preliminariilor Euro 2012, care se anunţă extrem de dificile. Asta, dar şi faptul că până la ora meciului cu Albania a rămas mai puţin de o lună l-au convins pe selecţioner să lase deoparte experimentele.

Astfel, cu excepţia numită Dănănae, Lucescu jr va miza în amicalul de la Istanbul tot pe garda veche, astfel că Tamaş, Chivu şi Raţ în defensivă, Rădoi la mijloc, Daniel Niculae şi Marica în atac vor fi sigur în primul unsprezece. Puţinele semne de întrebare pe care le mai avea ieri selecţionerul în privinţa formulei de start pe care o va alinia contra Turciei apăreau în dreptul compartimentului median, unde nu se hotărâse pe cine să aleagă dintre Cociş, Florescu, Cristi Tănase, Nicoliţă şi Deac. "Suntem conştienţi că vom întâlni o adversară dificilă. Pentru noi va fi un examen foarte serios acest amical cu Turcia. Este o partidă foarte importantă pentru prestigiul şi mândria noastră, însă rezultatul nu ne va influenţa înainte de meciurile din preliminariile Euro 2012", a spus Lucescu. Partida de diseară îi prilejuieşte lui Răzvan Lucescu revenirea pe arena pe care Mircea Lucescu a câştigat cu Şahtior Doneţk finala ediţiei 2008-2009 a Cupei UEFA, 2-1 cu Werder Bremen după prelungiri, selecţionerul echipei naţionale încurajându-şi atunci tatăl din tribune.

Tot astăzi, adversarele României din Grupa D preliminară vor susţine la rândul lor partide de verificare. Franţa va întâlni în deplasare Norvegia (22:15, în direct la sport.ro), Belarus va juca în Lituania, Albania, acasă, cu Uzbekistan, iar Luxemburg "afară" cu Ţara Galilor. În ceea ce priveşte naţionala Bosniei, aceasta a jucat aseară, pe teren propriu, cu Qatar.
Meciul de azi va fi condus de o brigadă din Serbia, cu Milorad Mazici la centru. România ar putea juca în formula: Lobonţ - Dănănae, Tamaş, Chivu, Raţ - Cociş, Rădoi, Florescu, Cr. Tănase - Marica, D. Niculae.

×
Subiecte în articol: stiri