x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern S-au amânat audierile

S-au amânat audierile

de Vicentiu Neagoe    |    08 Noi 2011   •   21:00
S-au amânat audierile

Desi procurorii DNA dadusera ca sigura data de 9 noiembrie pentru audierea tuturor membrilor Comitetului Executiv, care au votat exclu­derea Universitatii Ccaiova, programul a fost schimbat radical. Astfel, luni 7 noiembrie au fost audiati Cornel Sfaiter, reprezentant al ligii a 2-a in CE, Stefan Stana, de asemenea reprezentant al ligii secunde in CE, si Octavian Goga, re­pre­zentantul Asociatiilor Judetene de Fotbal. Cu totii au spus ca au votat conform sta­tu­te­lor si regulamentelor in vigoare si ca se considera nevinovati. Ieri, au fost adusi la audieri si fostul sef al arbitrilor,

Vasile Avram, si omul de afa­ceri Sorin Terbea, aces­tia aflandu-se in arest preventiv, intr-un alt dosar, fiind invinuiti de luare si respectiv dare de mita. Avocatii acestora nu au vrut sa dea nici o de­cla­ratie. Ultimul care a fost audiat ieri a fost Marian Rusen, alt reprezentant al ligii secunde si presedintele clubului din Liga a 2-a Juventus Bucuresti. Pro­cu­ro­rii anticoruptie stabilisera ca Mari­an Rusen se afla in conflict de interese la luarea deciziei de excludere a Sti­in­tei, deoa­re­ce el a votat excluderea ol­tenilor, iar for­matia al carui pre­­se­dinte este a luat locul Universitatii Cra­iova, in liga secunda.

'A fost o simpla audiere in calitate de invinuit si acum ur­mea­za sa aducem acte in apararea noastra. Noi pana astazi nu am stiut ce se afla in dosar si speram ca pe baza declaratiilor sa se spulbere acuza­ti­ile', a spus Gheorghe Vlas­cea­nu, avocatul lui Rusen. Desi azi tre­buiau sa participe la audieri, pre­se­dintele LPF, Dumitru Dra­go­mir, si presedintele FRF, Mircea San­du, vor fi audiati pe 18 si, respectiv, 21 noiembrie. Alaturi de 'Nasu', la data de 21 va fi prezent si selectionerul Victor Piturca, acesta din urma fiind chemat pentru pri­ma oara la audieri la sediul DNA, in cazul Craiova.

Dosar
Din actele aflate la dosar, pro­cu­ro­rii au ajuns la concluzia ca ma­su­ra excluderii provizorii a Universitatii Craiova luata de Comitetul Executiv al FRF nu a fost motivata detaliat cu abaterile comise, ne­spe­c­ificandu-se in ce consta gra­vi­­tatea acestor incalcari ale Statutului Federatiei. Procurorii arata ca hotararea de excludere a clu­bu­lui oltean a fost pusa in aplicare imediat, desi era provizorie si nedefinitiva, astfel ca SC Fotbal Club U Craiova SA nu a avut posibilitatea unei cai de atac inainte de producerea efectelor juridice, in conditiile in care dreptul la apa­rare nu poate fi ingradit sau limitat.

×
Subiecte în articol: fotbal intern