x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu vrea audit de la UEFA pentru primele şapte clasate.

Sandu vrea audit de la UEFA pentru primele şapte clasate.

02 Iun 2011   •   13:04
Sandu vrea audit de la UEFA pentru primele şapte clasate.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat azi, la finalul Sedintei Comitetului Executiv, ca va cere un audit financiar de la UEFA pentru toate echipele romanesti care vor evolua in cupele europene, inclusiv pentru FC Timisoara, care nu va ameninta insa licenta pentru competitiile europene.

"Comitetul Executiv nu are atributia licentierii cluburilor. Ne-am lamurit cu ceea ce s-a intamplat cu decizia Comisiei de Apel. Solicit UEFA sa faca un audit pentru toate cele 7 echipe care ar putea juca in Europa. Chiar daca auditul dovedeste ca Steaua sau Dinamo au probleme, de exemplu, licenta nu le poate fi retrasa. Auditul UEFA are un rol extrem de important pentru mine. Amenzile luate de FRF nu mai conteaza cand vezi mii de oameni care ies in strada", a spus Sandu.

Seful FRF a abordat si subiectul Gloria Bistrita, retrogradata pentru datorii la bugetul de stat mai mici de 100.000 de euro: "Tata Jean putea sa plateasca foarte usor datoria Gloriei Bistrita, putea imprumuta suma aceea de oriunde, e vorba doar de 100.000 de euro . El a catadicsit sa dea in judecata si pe cine trebuia, si pe cine nu trebuia. Pana la data de 20, Liga trebuie sa analizeze bine cazurile. Nu e nici o bucurie pentru mine ca o echipa e retrogradata in afara criteriului sportiv".

Mircea Sandu i-a luat apararea directorului Departamentului de Licentiere al FRF, Viorel Duru. "Acum trei ani de zile, toate echipele din cupele europene, mai putin CFR Cluj, au avut probleme de licentiere! Erau notate cu rosu in toate caietele. Haideti sa mai cautam si in alta parte vinovatul, sa nu ne uitam doar la Duru Viorel. Daca ne convine sau nu ca el e profesionist, asta-i alta problema", a spus Sandu.

×