x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Scandalul de la Steaua - Rapid continuă » Becali: "Noi avem mai mulţi ţigani în galerie!"

Scandalul de la Steaua - Rapid continuă » Becali: "Noi avem mai mulţi ţigani în galerie!"

27 Sep 2012   •   05:56
Scandalul de la Steaua - Rapid continuă » Becali: "Noi avem mai mulţi ţigani în galerie!"

Becali respinge acuzatiile de rasism si ofera ca argument faptul ca printre suporterii ros-albastrilor sint mai multi de etnie roma decit sint in galeria Rapidului.

Steaua a fost amendata de Comisia de Disciplina a LPF pentru scandarile rasiste ale fanilor, dar si pentru bannerele pe care ultrasilor ros-albastrilor le-au afisat si care faceau trimitere la faptul ca rivalii rapidisti sint tigani.

Gigi Becali nu numai ca respinge faptul ca a fost vorba despre rasism sau discriminare, dar aduce un argument prin care incearca sa elimine orice suspiciune. "Hai sa terminam cu timpenia asta ca suporterii nostri sint rasisti pentru ca le striga alora de la Rapid «tiganii!». Pai, va spun eu, garantat, ca in galeria Stelei sint mult mai multi tigani decit in Giulesti. Si atunci, cum sa strige niste tigani catre alti tigani si sa-i acuzi de rasism?! Astea sint niste ironii intre ei, ca suporteri. Atit", a spus Gigi la GSP TV.

Becali a fost unul dintre cei care, in ultima vreme, au marsat cel mai mult pe ideea ca Rapid e asemuit cu un club de tigani. "George Copos este bulibasa, ii spun mereu asa si cind vorbesc cu el la telefon si el nu se supara" a fost una dintre frazele repetate in ultima luna de finantatorul ros-albastrilor.

Concluzia comisiei LPF: "Sint metafore!"
Argumentul pe care l-au avut membrii Comisiei de Disciplina atunci cind n-au sanctionat Steaua pentru respectivele bannere a fost ca ele reprezentau o figura de stil. "Mesajul «nu ragusiti, nu va agitati, miine fiare vechi trebuie sa strigati!» nu e deloc in neregula. Si romanii striga «fiare vechi, fiare vechi», deci nu vad care e problema, e o metafora" a fost punctul de vedere, in cadrul sedintei, al unuia dintre membrii comisiei, acceptat imediat de toti ceilalti.

Citeste articolul intreg pe gsp.ro

×
Subiecte în articol: steaua rapid gigi becali scandal