x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Semne bune pentru JO

Semne bune pentru JO

de Marius Mihalcea    |    26 Oct 2010   •   00:00
Semne bune pentru JO
Sursa foto: /Reuters

În chiar ultima zi a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Rotterdam, echipa de fete a României nu numai că şi-a îndeplinit obiectivul fixat înaintea competiţiei, obţinerea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6, ci l-a depăşit.

După Ana Porgras, care a cucerit medalia de aur la bârnă, tot duminică Diana Chelaru a luat argintul în finala de la sol. Intrată a şasea în concurs, Chelaru a reuşit un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina, cele două împărţind astfel a doua treaptă a podiumului. Anca Grigoraş, care face parte din staff-ul coordonat de Octavian Bellu şi Ma­riana Bitang, consideră că echipa României se află pe drumul cel bun în vederea Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra.

„Competiţia de la Rotterdam a avut un nivel foarte ridicat, aşa cum ne aşteptam. Noi am avut problemele pe care lumea le cunoaşte, vorbesc aici de problemele de sănătate. Fetele s-au străduit, au concurat frumos, au luat două medalii, dar cred că putem mult mai mult. Mai avem mult de lucru, pentru a reveni acolo unde lumea ne ştie şi ne doreşte. Timp ar mai fi până la Olimpiadă, dar problema noastră rămâne numărul scăzut al spor­t­i­ve­lor. Nu uitaţi că ne batem cu nişte ţări enorme, ca întindere şi ca popula­ţie, vorbesc de Rusia, de SUA, de Chi­na. Dar aşa mici şi puţini cum suntem, rămânem ambiţioşi. De trei luni, de când Bellu şi Bitang s-au întors, s-a văzut şi s-a simţit extraordinar mâna acestor oameni din toate punctele de vedere. Şi ca idei, şi ca idei de recuperare, maniera în care s-au implicat la echipă", a spus Grigoraş.

×
Subiecte în articol: stiri