x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Şi, totuşi, a plecat: Andrei Cristea, transferat definitiv la Karlsruhe!

Şi, totuşi, a plecat: Andrei Cristea, transferat definitiv la Karlsruhe!

de Marius Mihalcea    |    11 Ian 2011   •   14:58
Şi, totuşi, a plecat: Andrei Cristea, transferat definitiv la Karlsruhe!

Andrei Cristea este noul jucător al lui SC Karsruhe, formaţie din 2. Bundesliga care l-a dorit şi în vara anului trecut!

Spre deosebire de acum şase luni, când şefii lui Dinamo şi-au crescut brusc pretenţiile financiare, determinându-i pe omologii lor nemţi să sisteze negocierile, totul a stat acum numai la latitudinea lui Cristea, părţile înţelegându-se asupra termenilor care fac obiectul tranzacţiei.

Concret, fostul golgeter din Liga 1 a fost lăsat să plece doar după ce a renunţat la drepturile salariale pe care le mai avea de primit de la Dinamo, adică aproximativ 50.000 de euro. În rest, lucrurile erau cât se poate de clare. Karlsruhe dă pentru transferul definitiv al lui Cristea 550.000 de euro plus TVA, toţi banii într-o singură tranşă, şi 25 la sută din valoarea unei eventuale viitoare mutări a jucătorului în vârstă de 26 de ani. Atacantul va semna un contract pe doi ani şi jumătate, timp în care va câştiga 30.000 de euro pe lună.

În cazul în care Karlsruhe, acum pe locul 16 din 18 în 2. Bundesliga, după 17 etape, va scăpa de retrogradare, Andrei Cristea va mai încasa 50.000 de euro. Mai mult, fiecare punct cucerit în retur de Karlsuhe cu el pe teren îi va mai aduce lui Cristea câte 2.000 de euro. Dinamo va mai putea câştiga de pe urma transferului lui Cristea încă 300.000 de euro, dacă echipa germană va promova în 1.Bundesliga, cu românul în lot.

Andrei Cristea va pleca în această dimineaţă spre Germania pentru a semna contractul cu Karlsruhe şi se va alătura imediat noilor săi colegi.

×