x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua-Dinamo, războiul umbrelor

Steaua-Dinamo, războiul umbrelor

de Marius Mihalcea    |    20 Apr 2011   •   21:03
Steaua-Dinamo, războiul umbrelor
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor
162043-raed-krishan-gsp-intact-20101018111358097.jpgFoste protagoniste ale competiţiei interne, Steaua şi Dinamo n-au mai cucerit de ani buni vreun trofeu, dar se întrec an de an în proiecte mult trâmbiţate, dar ineficiente. Orgoliul pare să fi rămas singura miză concretă pentru echipele patronate de "Naşu’ Gigi Becali" şi "Finu’ Cristi Borcea".

Steaua şi Dinamo par să mai trăiască doar din mediatizarea pe care televiziunile sau ziarele încă le-o mai acordă în virtutea trecutului şi a faptului că deţin cele mai importante mase de suporteri. Aflate la o distanţă apreciabilă faţă de ocupantele podiumului, cele două rivale se vor lupta luni seară pentru dreptul de a mai spera timp de câteva săptămâni la prinderea unuia dintre cele trei locuri. Deşi au evoluat sau urmează să evolueze la mijlocul acestei săptă­mâni în semifinalele Cupei României, Steaua şi Dinamo par să se concentreze mai mult asupra duelului de luni seară. Cele două tabere sunt conştiente că un succes în derby le va asigura o perioadă de linişte şi le va creşte pentru acelaşi interval capi­talul de simpatie în rândul fanilor iritaţi din cauza lipsei de performanţe. "Ştim foarte bine care e obiectivul principal al echipei, trasat de patron, acela de a fi în primele două locuri. Cheia este la jucători, de ei depinde în mare măsură viitorul", a declarat antrenorul Stelei, Sorin Cârţu.

Nici situaţia medicală nu este roză la Steaua şi la Dinamo. Doi dintre cei mai importanţi din cele două echipe, stelistul Gardoş şi dinamovistul Torje, sunt accidentaţi şi doar ultimul are şanse de a fi titularizat în meciul de luni seară. Torje nici nu a făcut deplasarea cu lotul dinamovist la Bistriţa, acolo unde "câinii" au disputat aseară prima manşă a semifinalei Cupei României, fiind menajat pentru a fi apt de joc în Ghencea.

Cârţu, nemulţumit
Antrenorul roş-albaştrilor, Sorin Cârţu şi-a exprimat tranşant pă­rerea despre programarea derby-ului Steaua – Dinamo pentru luni seară, în cea de-a doua zi de Paşti. "E o sărbătoare foarte importan­tă, pe care e normal să o petreci în familie. Nu ar trebui să joci sau să faci alte activităţi. Dar nu eu decid strategia de disputare a campio­na­­tului. Eu aş fi văzut ca toată lu­mea să joace sâmbătă. Semifina­le­le Cupei să se joace miercuri, iar etapa sâmbătă. Ce era o aşa mare problemă cu televiziunile? Un res­pect pentru toată lumea, pentru religie... Toată lumea era acasă du­minică. Aşa cred că e şi în Ita­lia", a spus Cârţu. Opina tehnicia­nului stelist se adaugă altora si­mi­­lare, care contestă decizia Ligii de a întinde etapa până luni.

×