x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Şumudică, mazilit!

Şumudică, mazilit!

de Marius Mihalcea    |    27 Apr 2011   •   21:20
Şumudică, mazilit!
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

162712-intact-imagesgazeta-sporturiloralex-nicodim-20110425104931009.jpgLui Marius Şumudică i s-au închis porţile la Rapid. Tehnicianul a plătit cu postul pentru înfrângerea, scor 0-1, suferită marţi seară, chiar în Giuleşti, în faţa „lanternei roşii” din Liga 1, Sportul Studenţesc, rezultat care pune în pericol îndeplinirea obiectivului pe care îl au „alb-vişiniii”, calificarea în Europa League.

Chiar dacă decizia destituirii lui Şumudică a fost luată ieri după-amia­ză, în urma unei discuţii pe care George Copos a avut-o la biroul său cu preşedintele clubului, Dinu Gheorghe, soarta antrenorului fusese ca şi pecetluită încă de dimineaţă, când principalul acţionar al grupării de lângă Podul Grant şi-a făcut publice intenţiile cât a putut de clar: „Ma­rius Şumudică va fi un antrenor mare, dar mai târziu, acum la Rapid a încercat, a pus mult suflet, pasiune, dar re­zul­tatele nu au venit. Această echi­pă a Rapidului, cu jucătorii pe care îi are, trebuia acum să fie fluierând pe pri­mul loc. E momentul să punem ca­păt acestei relaţii, pentru că jocul echipei este într-o con­tinuă scădere. La meciul cu Sportul am zis că mor de inimă. Ne-a bătut o echipă care n-are nici bani de cico, iar noi avem sa­larii de 180.000 de euro pe an”.

Şu­mu­dică a pri­mit vestea demiterii sale puţin după ora 17:00, în timp ce se afla la baza Pro Rapid, unde condu­cea pri­ma şedinţă de pregătire de după me­ciul cu Sportul. Cel care l-a înştiinţat că nu mai este antrenorul Ra­pidului a fost Dinu Gheorghe. În acel mo­ment, Şumudică le-a strâns mâ­na tu­tu­ror jucătorilor şi a părăsit te­renul de antrenament. În cele cinci eta­pe care au mai rămas de disputat din acest campionat, de pregătirea echi­pei se va ocupa Marian Rada, în pre­zent antrenor la „satelitul” Ra­pi­du­lui, în Liga a 3-a, urmând ca în vară con­du­cerea clubului să aleagă un alt teh­nician, printre cei vizaţi fiind Pustai, Viorel Moldovan şi Contra.

Variantele Contra şi Viorel Moldovan
După îndepărtarea lui Şumudică, favoriţi să preia frâiele echipei sunt foştii internaţionali Cosmin Contra şi Viorel Moldovan, ambii fără angajament în momentul de faţă. De altfel, „Guriţă”, care după despărţirea de FC Timişoara s-a mutat împreună cu familia în Spania, acolo unde a jucat mai mulţi ani, a fost văzut în tribunele stadionului din Giuleşti la meciurile cu Gaz Metan şi cu fosta sa echipă. În ceea ce-l priveşte pe Viorel Moldovan, fost jucător şi director sportiv la Rapid, acesta a spus că n-ar zice „nu” unei eventuale oferte: „Am lucrat şi cu George Copos, şi cu Dinu Gheorghe, cunosc şi o parte dintre jucători, pe care i-am avut colegi ori am lucrat cu ei la Braşov. Aş fi dispus să preiau Rapidul, dar nu mă autopropun. Dacă mă vor la Rapid, ştiu unde să mă găsească”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern