x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Suporterii craioveni, mitinguri de protest

Suporterii craioveni, mitinguri de protest

de Vicentiu Neagoe    |    19 Feb 2012   •   21:00
Suporterii craioveni, mitinguri de protest

Suporterii echipei Universitatea Craiova (foto) au decis sa organizeze, la data de 24 martie, la Bucuresti, si la 8 aprilie, la Craiova, mitinguri de protest fata de patronul Adrian Mititelu si fata de conducerea Fe­deratiei Romane de Fotbal. Fanii au luat aceasta hotarare in cadrul unei intalniri de la Bucuresti a membrilor mai multor grupari de suporteri din Craiova, dar si din Capitala. Fanii si-au aratat nemultumirea fata de deciziile FRF referitoare la situatia Universitatii Craiova si au anuntat ca se dezic de toate actiunile lui Adrian Mititelu. "Lupta continua pe toate fronturile, sustinand unica idee: indepartatea cat mai repede a patronului Adrian Mititelu si revenirea de la toamna in Liga a 2-a", a anuntat Asociatia Suporterilor Olteni, care a lansat si un indemn catre fani de a participa in numar cat mai mare la proteste.

In cadrul ace­le­iasi intrevederi, suporterii craioveni au strans bani pentru cumpararea de coroane care sa fie depuse la mor­man­tul fostului portar al Stiintei, Cris­ti Neamtu, la zece ani de la decesul acestuia. In 22 mai 2011, aproximativ 1.000 de persoane au participat, la Craiova, la un miting al suporterilor. Fanii au organizat atunci mitingul "pentru formarea unei noi echipe", ei au solicitat implicarea autoritatilor locale. Ultrasii craioveni au scandat impotriva lui Adrian Mititelu, dar si "Stiinta trebuie sa renasca" sau "Stiinta este Oblemenco".

Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul Fe­deratiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului. Mircea Sandu declara ca decizia CE de a exclude clubul oltean a intrat imediat in vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarare sa fie anulata fiind in cadrul votului Adunarii Generale din martie sau aprilie 2012. Dupa dezafiliere, jucatorii olteni au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

×
Subiecte în articol: fotbal intern