x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Test de seriozitate

Test de seriozitate

de Marius Mihalcea    |    15 Iul 2010   •   00:00
Test de seriozitate
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

"Eu am auzit acum pentru prima oară de Olimpia Bălţi, sincer. Sunt de atâţia ani în fotbal şi nu auzisem de Olimpia Bălţi", a declarat tehnicianul lui Dinamo, Ioan Andone, ieri la prânz, când "roş-albii" au plecat spre Chişinău într-un nou periplu european.

În charter-ul care a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă în jurul orei 14:30 şi după circa o oră de zbor a aterizat în capitala Republicii Moldova nu au urcat Ianis Zicu şi Hristu Chiacu. "Zicu şi Chiacu sunt doi jucători care s-ar putea transfera şi de aceea nu a meritat să-i iau", şi-a motivat decizia "Fălcosul".

În ceea ce priveşte meciul cu Olimpia Bălţi, Andone a spus: "Deschidem sezonul şi sper să nu fie cu emoţii această partidă. Sper ca jucătorii mei să dea dovadă de profesionalism şi să conştientizeze faptul că e vorba despre imaginea României în Europa. Dacă eşti echipă cu pretenţii nu poţi să te duci la Chişinău şi să nu dai totul. Am multe date despre Olimpia Bălţi, mai ales că acolo se vorbeşte româneşte şi am mulţi prieteni în zonă. În fotbal se pot întâmpla multe, dar trebuie să nu luăm meciul uşor. Olimpia Bălţi e o echipă care joacă fotbal, nu e o echipă dură. Nu joacă la întâmplare, încearcă să construiască, să pună mingea jos. Tragedia va fi pentru noi dacă nu ne vom califica, nu pentru ei. Trebuie să ne facem datoria, să nu-i ignorăm, şi trebuie să le demonstrăm că suntem mai buni. Asta e realitatea, fiindcă Olimpia cu greu şi-ar găsi un loc în Liga 1, e altceva".

Meciul Olimpia Bălţi - Dinamo va avea loc pe Stadionul Zimbru, din Chişinău, cu începere de la ora 19:00, şi va fi condus la centru de grecul Michael Koukoulakis. Echipa probabilă cu care va începe Ioan Andone este: Curcă - Homei, Scarlatache, Moţi, Pulhac - Torje, N'Doye, D. Kone, C. Munteanu - Cl. Niculescu, L. Ganea.


Andrei Cristea costă 1,5 milioane de euro
Chiar dacă au făcut deplasarea în Moldova, mai mult ca sigur Marius Niculae şi Andrei Cristea vor începe meciul cu Olimpia Bălţi din postura de rezerve. Ioan Andone a luat această decizie după o discuţie cu şefii clubului, care i-au recomandat să nu apeleze la cei mai curtaţi jucători din lot decât în caz de forţă majoră. De altfel, "Fălcosul" a admis ieri că Niculae este pe punctul de a o părăsi pe Dinamo în această vară, nu însă şi Cristea, despre care a spus că nu are în momentul de faţă nici o ofertă concretă: "Există o ofertă pentru Marius Niculae, mai multe nu ştiu. La Andrei Cristea sunt multe invenţii. Eu sunt convins că dacă plăteşte cineva 1.500.000 de euro plus TVA îl ia pe Cristea imediat, nici nu mai vine la Chişinău. Dar să plătească, nu să spună că ne dau banii în vreo cinci ani. Aşa şi noi îl putem transfera pe Messi, dar să-l plătim în vreo 50 de ani".

×
Subiecte în articol: stiri