x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Timişoara şi Bistriţa rămân retrogradate, CEx al FRF nu intervine în licenţiere.

Timişoara şi Bistriţa rămân retrogradate, CEx al FRF nu intervine în licenţiere.

12 Iun 2011   •   07:19
Timişoara şi Bistriţa rămân retrogradate, CEx al FRF nu intervine în licenţiere.

Comitetul Executiv al FRF si-a declinat aseara orice competenta in ceea ce priveste procesul de licentiere a cluburilor, care poate fi astfel considerat incheiat la nivelul Ligii 1, a informat forul fotbalistic pe site-ul oficial.

"Intr-adevar, forului mai sus mentionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licentiere incheiat sau avand drept tematica procesul de licentiere in ansamblul sau. Atat si nimic mai mult", se adauga in comunicatul FRF.

Vicecampioana FC Timisoara si Gloria Bistrita, locul 14, nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1. FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi. Gloria Bistrita nu a primit licenta pentru datorii la buget.

In aceste conditii Sportul Studentesc va ramane in Liga 1, gruparea din "Regie" fiind singura care a primit licenta dintre cele 4 care au retrogradat. Sportul va incepe insa cu o penalizare de 2 puncte, deoarece nu si-a indeplinit baremul la finalul sezonului trecut.

Ceahlaul Piatra Neamt si Concordia Chiajna au terminat pe primele doua locuri ale Seriei 1 din Liga 2, au promovat matematic in Liga 1, au primit licenta si vor evolua in sezonul viitor pe prima scena a fotbalului romanesc.

Petrolul Ploiesti si FC Bihor au terminat pe primele doua locuri ale Seriei 2 din Liga 2. Doar Petrolul Ploiesti a primit licenta pentru Liga 1, astfel ca alaturi de "gazari" va merge in prima liga si ocupanta locului 3, CS Mioveni, care a primit de asemenea licenta.

In fine, al cincilea loc ramas vacant in Liga 1 va fi ocupat de una din formatiile care au terminat pe locul 4 in cele doua serii din Liga 2, respectiv Delta Tulcea sau Vointa Sibiu. (locul 3 din seria 1, Sageata Navodari, nu a primit licenta). In acest moment Vointa Sibiu are deja licenta pentru Liga 1, in timp ce Delta Tulcea este in proces de licentiere.

×