x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Titlul, iarăşi o himeră?

Titlul, iarăşi o himeră?

de Marius Mihalcea    |    15 Noi 2010   •   20:12
Titlul, iarăşi o himeră?
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

137669-intact-imagesgazeta-sporturilorcristi-preda20101115115940017.jpgAltădată îşi numărau titlurile, acum contabilizează anii care au trecut de când n-au mai câştigat un campionat. Steaua a ajuns la patru, Dinamo stă ceva mai bine, ultima dată triumfând acum trei ani. Cele mai titrate echipe de club din fotbalul românesc, Steaua având în palmares 50 de trofee, iar Dinamo 30, s-au transformat din abonate la titlu în aspirante. Precum Vasluiul lui Porumboiu, Timişoara lui Iancu şi, de ce nu, Oţelul lui Marius Stan şi al lui Dorinel Munteanu.

Umilinţelor din ultima vreme, cele două mari echipe bucureştene păreau a fi în stare să le pună punct în stagiunea în curs. Ambele au început campionatul în trombă: patru victorii şi o remiză în primele cinci etape, 13 puncte din 15 posibile, iar fanii lor visau cu ochii deschişi la un nou titlu. Pentru fiecare dintre ele, următoarele 10 runde au fost însă de coşmar, în cazul Stelei totul culminând cu înfrângerea, 0-1, suferită în Ghencea, în faţa celor de la Gaz Metan. Bilanţul “roş-albaştrilor” în aceste 10 meciuri este dezastruos: două victorii, trei remize, cinci înfrângeri, golaveraj negativ, 9-10, şi doar nouă puncte. Dinamo nu este nici ea mai brează, linia sa de clasament arătând aproape la fel de prost: 10  3  2  5  16-17  11p.

Cum Steaua a rămas la 11 puncte în urma Oţelului, liderul la zi al clasamentului, Gigi Becali a decretat: “S-a dus titlul, la revedere! Titlul îl iei când ai echipă. Când eşti panaramă, eşti panaramă”. Steaua, dar şi Dinamo s-ar putea consola pentru ratarea titlului câştigând Cupa României, alt trofeu care le-a scăpat în ultimii ani dar de care sunt acum foarte aproape, ele fiind calificate în semifinalele competiţiei.

×