x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern UPDATE: Cu Mutu "integralist", Fiorentina a făcut 0-0 la Catania!

UPDATE: Cu Mutu "integralist", Fiorentina a făcut 0-0 la Catania!

31 Oct 2010   •   00:00
UPDATE: Cu Mutu "integralist", Fiorentina a făcut 0-0 la Catania!

Adrian Mutu a revenit în această seară pe teren după o pauză de nouă luni provocată de suspendarea pentru consum de sibutramină. Atacantul român a jucat toate cele 90  de minute ale partidei pe care Fiorentina a disputat-o în deplasare, la Catania, în etapa a 9-a din Serie A, încheiată nedecis, 0-0.

În prima repriză, Mutu a fost cel mai periculos jucător al Fiorentinei şi a ratat trei situaţii bune de a marca în mai puţin de 10 minute, fiind remarcatul Gazzettei dello Sport. După pauză, însă, internaţionalul român a cedat fizic, cele nouă luni de pauză punându-şi amprenta pe evoluţia sa. Totuşi, antrenorul Sinişa Mihajlovici l-a păstrat pe teren până la final, Mutu main trecându-şi în cont două şuturi spre poarta Cataniei.

În urma acestei remize, Fiorentina a urcat pe locul 15, cu 9 puncte acumulate în cele nouă etapte disputate până acum, fiind încă departe de zone cupelor europene.

Adrian Mutu evoluase ultima dată în tricoul Fiorentinei pe 24 ianuarie, într-un meci pierdut la Palermo, scor 0-3, iar după patru zile avea să se anunţe că atacantul român a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat 10 ianuarie, după meciul de campionat cu Bari.

Foarte probabil, Mutu va reveni în echipa naţională a României cu ocazia amicalului de lux pe care tricolorii îl vor disputa la 17 noiembrie împotriva Italiei, în Austria.

Berat Recaj: "Vreau dreptate, nu publicitate!"

Tot azi, ospătarul bătut de Mutu la Florenţa în urmă cu o săptămână a făcut primele declaraţii despre incident. "Nu am jignit pe nimeni, n-am făcut nici o discriminare rasială, pentru Dumnezeu! Credeţi-mă că i-am cerut şi scuze lui Mutu când i-am cerut banii pe nota de plată. După ce s-a întâmplat, m-a deranjat că nimeni nu şi-a cerut scuze faţă de mine, nici Mutu, nici clubul Fiorentina. Nu caut publicitate, vreau doar ca justiţia să-şi facă datoria!", a declarat Berat Racaj pentru TG 1.

"I-am cerut scuze pentru că i-am cerut să plătească nota, dar el m-a făcut prost. I-am spus că nu sunt prost, că doar îmi fac treaba, dar el m-a făcut prost din nou. Atunci i-am zis că el e prost, moment în care m-a lovit de două ori cu pumnul în faţă şi am căzut jos. Când eram la pământ, am mai simţit că m-a lovit cu piciorul în cap. Apoi s-a urcat în maşină, a deschis geamul, m-a privit şi mi-a făcut un semn ce imita tăierea gâtului", a mai povestit ospătarul kosovar.

×
Subiecte în articol: stiri