x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Week-end-ul demisiilor

Week-end-ul demisiilor

de Marius Mihalcea    |    09 Aug 2010   •   00:00
Week-end-ul demisiilor
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Cutremur de proporţii în Liga 1 la sfârşitul săptămânii trecute! Având epicentrul la Urziceni, mişcarea seismică s-a declanşat vineri, când managerul general al Unirii, Mihai Stoica, a anunţat că-şi dă demisia din funcţie, după care s-a propagat rapid, unda de şoc resimţindu-se apoi la fel de puternic atât la Bucureşti, cât şi la Timişoara. Tot vineri, doar că înspre seară, Victor Piţurcă le-a transmis colaboratorilor săi că nu va însoţi echipa la Braşov şi că aproape sigur va pleca de la cârma Stelei, după care a doua zi a venit rândul lui Gheorghe Chivorchian să renunţe la funcţia de director general al FC Timişoara.

Deşi dezamăgit de faptul că patronul echipei, Dumitru Bucşaru, nu a găsit nici până acum o modalitate prin care să le achite jucătorilor restanţele financiare, Mihai Stoica a preferat o despărţire fără scandal de Unirea.
"Cel mai frumos capitol din cariera mea a luat sfârşit. A fost o despărţire tristă, dar simplă, fără reproşuri, neobişnuită pentru fotbalul românesc. Era normal să se întâmple aşa, pentru că această echipă a fost, este, şi sperăm că va rămâne, şi fără mine, o echipă neobişnuită. Am avut şansa de a colabora cu un patron discret, care nu s-a văzut niciodată manager sau antrenor, cu Dan Petrescu şi Ronny Levy, doi antrenori talentaţi şi competenţi, înconjuraţi de colaboratori profesionişti...

În ultimele cinci minute pe care le-am petrecut în compania băieţilor cu care am colaborat în ultima vreme, atât cât emoţiile mi-au permis să mă fac înţeles, le-am mulţumit. Le-am explicat că, atât la Galaţi, cât şi la Steaua, am ajuns să trăiesc ceea ce visam în fiecare zi cu ochii deschişi. La Galaţi am ajuns în cupele europene, iar la Steaua am câştigat campionate şi am obţinut rezultate excelente în competiţiile continentale. Aici, datorită lor, am ajuns să trăiesc şi ceea ce nu îndrăzneam să visez", a scris MM pe blogul său. După înfrângerea Unirii de la Târgu Mureş, meci la care a asistat şi demisionarul Mihai Stoica, antrenorul şi managerul sportiv al ialomiţenilor, Ronny Levy, respectiv Narcis Răducan, au lăsat să se înţeleagă faptul că vor părăsi la rândul lor gruparea din Bărăgan, dacă situaţia nu se va remedia în cel mai scurt timp.

Mihai Stoica nu duce lipsă de oferte. "Mihai Stoica este un profesionist şi mi-aş dori să vină la Ligă dacă nu se duce în altă parte. Nu ştiu în ce funcţie o să-l aduc, dar o să-i dau bani din salariul meu ca să vină, fiindcă fotbalul românesc are nevoie de astfel de oameni de calitate", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.


Chivorchian, de la Timişoara la Vaslui?
Dacă demisia lui Mihai Stoica era de anticipat, în condiţiile în care Unirea se confruntă cu probleme financiare grave, fiind în pragul desfiinţării, cea a lui Gheorghe Chivorchian (foto) vine oarecum surprinzător, în ciuda animozităţilor din ce în ce mai mari pe care acesta le avea cu patronul Timişoarei, Marian Iancu. Ca şi în cazul lui MM, se pare că totul a pornit de la bani, gruparea de pe Bega având la rândul ei restanţe însemnate către jucători, dar şi conturile blocate de ANAF Timiş, aspecte care nu sunt deloc pe placul lui Chivorchian. "Divergenţe se întâlnesc oriunde, şi eu am avut un diferend cu domnul Chivorchian, dar acum câteva luni.

De atunci am avut însă o relaţie extraordinară. Eu am venit aici doar ca manager sportiv, mă ocup doar de probleme fotbalistice, pentru că acest lucru îmi şi place să fac. Nu ştiu ce anume l-ar fi putut determina pe domnul Chivorchian să demisioneze. Eu sper doar ca această demisie a domnul Chivorchian să fie un simplu foc de paie", a spus ieri managerul sportiv al formaţiei timişorene, Daniel Stanciu. "Nu pot să vorbesc deocamdată despre asta, dar o voi face cât de curând", s-a limitat să declare Chivorchian, care a reprezentat-o vineri la Nyon pe FC Timişoara, la tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul Europa League. Potrivit unor surse neoficiale, Chivorchian s-ar fi înţeles deja cu Adrian Porumboiu pentru a prelua funcţia de director general al formaţiei FC Vaslui.


Urmează Andone?
Dezastrul de la Split a tulburat serios apele şi la Dinamo, iar prima măsură şi cea mai la vedere luată după eliminarea din Europa League a fost retrogradarea lui George Curcă la echipa a doua pe termen nelimitat. În opinia conducătorilor echipei, dar şi a lui Ioan Andone, portarul a greşit la două dintre cele trei goluri încasate de "câini" în prima jumătate de oră a returului cu Hajduk, ceea ce a turnat plumb în picioarele coechipierilor săi, incapabili să mai reacţioneze. Andone nu a fost însă nici el uitat de şefi, aceştia reproşându-i tehnicianului modul în care a alcătuit echipa, netitularizarea lui Andrei Cristea deranjându-i cel mai tare pe Cristi Borcea şi compania. Surse apropiate lui Andone susţin că acesta a rămas dezamăgit de poziţia şefilor săi şi că n-ar fi exclus să plece de la echipă, mai ales că nu duce deloc lipsă de oferte: "Ando şi-a asumat întreaga responsabilitate a eşecului cu Hajduk, dar nu prea i-au picat bine remarcile conducătorilor".

×
Subiecte în articol: liga i