x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international 15 goluri în patru meciuri, la debutul fazei eliminatorii în UEFA Europa League

15 goluri în patru meciuri, la debutul fazei eliminatorii în UEFA Europa League

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   22:52
15 goluri în patru meciuri, la debutul fazei eliminatorii în UEFA Europa League
Sursa foto: Hepta

O singură victorie au înregistrat gazdele în primele patru meciuri din faza eliminatorie a UEFA Europa League. S-au mai înregistrat două remize și o victorie a oaspeților. Trei meciuri s-au încheiat cu 4 sau mai multe goluri, fiind marcate în total 15.

Feyenord – AS Roma 1-1 (1-0)

Lukaku a fost eroul serii pentru AS Roma, acesta marcând golul egalizator cu o lovitură de cap în minutul 67, după ce gazdele au deschis scorul în minutele suplimentare de joc ale primei reprize, prin brazilianul Paixao. Ambele echipe au nimerit bara porții adverse, într-un meci disputat, cu 5 cartonașe galbene.

Meciul retur va avea loc pe Stadio Olimpico, pe 22 februarie, iar învingătoarea se va califica în optimile de finală. Giallorossi au învins-o pe Feyenord în Europa timp de doi ani consecutiv, în finala Ligii Conferințelor în 20222 și în sferturile de finală ale Europa League, în 2023.


Galatasaray – Sparta Praga 3-2 (1-0)

Meci cu desfășurare dramatică la Istanbul, Icardi marcând golul victoriei în prelungirile meciului. Gazdele au deschis scorul în minutul 19, prin Demirbay, dar s-au văzut egalate la două minute după pauză, de Preciado.

Același Preciado a stat la originea celei de a doua egalări reușite de Kutchta, în minutul 65, după ce cehii își marcaseră în proprie poartă, cinci minute mai devreme, prin Krejci. Între cele două goluri, gazdele au rămas în 10, după eliminarea lui Nelsson.

În minutul 80, echilibrul numeric din teren a fost restabilit, când Rynes a primit al doilea galben pentru o lovitură cu cotul, fiind eliminat.

Icardi a adus victoria turcilor, în primul minut suplimentar de joc, cu un șut pe jos, din marginea careului.

Returul se joacă pe 22 februarie, la Praga, avantajul de un gol al lui Galata fiind unul fragil.


Sahtior Donețk – Olimpique Marseille 2-2 (0-0)

După o primă repriză fără goluri, OM a preluat de două ori conducerea, dar a remizat în cele din urmă în compania lui Șahtior Donețk, joi seara, la Hamburg, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Cele două goluri încasate ar putea să le provoace francezilor regrete înainte de returul de joia viitoare.

Aubameyang (64) și Ndiaye (90) au marcat pentru Marseille, în timp ce pentru gazde Matviienko a egalat prima dată, în minutul 68, pentru ca brazilianul Eguinaldo să aducă o remiză ce se poate dovedi importantă, în minutele suplimentare de joc.


Young Boys Berna – Sporting Lisabona 1-3 (1-2)

Elvețienii au început bine, dar în minutul 31 Amenda a marcat în proprie poartă, pentru ca peste 10 minute portarul van Ballmoos să faulteze în careu, suedezul Gyokeres învingând-ul apoi de la punctul cu var.

Gazdele au pus mingea la centru și au marcat imediat prin Filip Ugrinic, la care a deviat fericit o minge transformată ușor în gol.

Goncalo Inacio a închis tabela cu o lovitură de cap, după o lovitură liberă executată de Goncalves, la trei minute după pauză.

Partida s-a încheiat cu eliminarea lui Camara, pentru cumul de cartonașe. Returul e pe 22 februarie la Lisabona, unde lusitanii se pare că vor avea o sarcină ușoară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: UEFA Europa League