x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international 85 de persoane suspecte în ancheta privind meciurile trucate din Grecia

85 de persoane suspecte în ancheta privind meciurile trucate din Grecia

25 Iun 2011   •   06:22
85 de persoane suspecte în ancheta privind meciurile trucate din Grecia

Presedintele Ligii de Fotbal din Grecia, Vangelis Marinakis, proprietar al clubului Olympiacos Pireu, precum si cativa fotbalisti si arbitri se numara printre cele 85 de persoane suspectate intr-o ancheta privind meciuri trucate.

Procurorul Eleni Raikou a anuntat, vineri, o lista care cuprinde numele a 70 de persoane suspectate de implicare in meciuri trucate, dupa ce saptamana trecuta a mai anuntat 15 nume.

Printre acestia se afla un fost proprietar al clubului Olympiacos, Athanasios Kanellopoulos, fundasul international Avraam Papadopoulos, tot de la Olympiacos, mijlocasul Kostas Mendrinos, care a evoluat la Olympiacos, dar acum e legitimat la Aris Salonic, arbitrii Dimitris Kalopoulos si Yiannis Spatha, precum si un responsabil din cadrul politiei.

Cincisprezece persoane, printre care doi presedinti de cluburi - Vangelis Marinakis (Olympiacos) si Stavros Psomiadis (Kavala), au fost inculpate oficial, joi, in cadrul acestei anchete. Suspectii sunt acuzati de frauda, spalare de bani, pariuri ilegale, constituirea unui grup criminal si detinerea ilegala de arme de foc.

Ancheta a fost declansata in luna octombrie 2010, dupa sesizarile venite de la UEFA privind presupusa implicare a unor persoane in meciuri trucate in Grecia si in strainatate.

Potrivit presei elene, cipriotul Marios Lefkaritis, vicepresedinte al UEFA, a declarat ca forul european este multumit de modul in care se desfasoara ancheta.

Scandalul a pornit de la ,"hotararea baronilor" de retrogradare "masa verde" a echipei Iraklis Salonic, care, spre surprinderea tuturor, nu este implicata in nici un fel in acest scandal. Motivul care a stat la baza retrogradarii lui Iraklis a fost neplata unor datorii.

×