x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia - Beckham lasa banderola

Anglia - Beckham lasa banderola

de Dragos Stoica    |    03 Iul 2006   •   00:00
Anglia - Beckham lasa banderola

La o singura zi dupa infrangerea din sferturile de finala suferita in fata Portugaliei, la loviturile de departajare, David Beckham a anuntat ca renunta la a mai fi capitanul nationalei Angliei.

Corespondenta din Frankfurt
La o singura zi dupa infrangerea din sferturile de finala suferita in fata Portugaliei, la loviturile de departajare, David Beckham a anuntat ca renunta la a mai fi capitanul nationalei Angliei.

In momentul schimbarii din partida de sambata, el a urmarit finalul confruntarii plangand in hohote pe banca de rezerve, fiind cu greu consolat de coechipieri.

MOTIVATIE. Intr-o conferinta de presa care a avut loc ieri- dimineata, mijlocasul lui Real Madrid, care a fost capitanul Angliei de 58 de ori din 95 de selectii, si-a explicat hotararea. "Este timpul potrivit sa predau banderola. Am trait un vis si am fost privilegiat sa pot purta aceasta demnitate, lucru pentru care sunt recunoscator. Pana in prezent, sa renunt la banderola Angliei a fost cea mai dificila decizie din cariera, dar am luat-o de mai mult timp, mai ales ca vine si un nou selectioner, Steve McClaren", a explicat Beckham.

MULTUMIRI. "Vreau sa le multumesc suporterilor si tuturor celor care au avut incredere in noi, si sa-mi cer scuze ca n-am putut indeplini visul castigarii unui nou titlu. Vreau sa le multumesc coechipierilor pe care i-am avut de-a lungul timpului si care m-au sustinut, precum si tehnicienilor cu care am colaborat. Voi continua sa joc pentru nationala Angliei, daca voi fi convocat, bineinteles", a mai completat Beckham, cel care a fost pentru prima oara capitan al nationalei "Albionului" la data de 15 noiembrie 2000.

REGRETE. Beckham si-a exprimat si regretul pentru eliminarea suferita in fata Portugaliei. "Prestatia noastra n-a fost suficient de buna pentru a ne califica, si eu, impreuna cu ceilalti colegi, regretam asta. Suntem mai afectati decat lumea poate intelege".

PRESA DEPLANGE
Presa engleza de ieri a deplans pe larg eliminarea Angliei. "Sfarsitul lumii", a titrat saptamanalul Sunday Express, in vreme ce pe prima pagina a cotidianul The Sun titlul era imens: "S-a terminat!". Selectionerul Sven-Goran Eriksson este considerat marele vinovat. "Adio, Sven. Ai parut sa preferi femeile trofeelor", este titlul unui articol aparut in The Independent, care face referire la faptul ca meciul de sambata a fost ultimul pentru Eriksson la conducerea ethnica a Angliei. "Dupa trei tentative esuate de a castiga un turneu pentru Anglia, era Sven Goran Eriksson s-a incheiat cu infrangerea de ieri", mentioneaza The Independent. "Agonie si rusine... eliminati din nou la penalty-uri", a titrat Daily Telegraph, in timp ce Evening Standard si-a intitulat un articol "Anglia, zdrobita la penalty-uri". "Natiunea plange, in timp ce visul Cupei Mondiale se sfarseste", a titrat News of the World, care publica o fotografie de mari dimensiuni cu John Terry plangand. "Cand Cristiano Ronaldo a inscris golul decisiv, vedeta echipei Manchester United a adus disperarea in Anglia", noteaza publicatia.
×
Subiecte în articol: mondial 2006