x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tite se retrage din funcția de selecționer al Braziliei după eliminarea de la Cupa Mondială

Tite se retrage din funcția de selecționer al Braziliei după eliminarea de la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   06:20
Tite se retrage din funcția de selecționer al Braziliei după eliminarea de la Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Selecționerul Braziliei, Adenor Leonardo Bacchi, zis Tite, a demisionat din funcție după ce Selecao a fost eliminată de Croația de la Cupa Mondială, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Este pentru a doua oară consecutiv când Brazilia părăsește Cupa Mondială în faza sferturilor de finală.

Neymar a marcat în prelungiri golul cu care Brazilia a deschis scorul, pentru a-i aduce pe brazilieni în avantaj, dar Bruno Petkovic a egalat cu trei minute înainte de final și a trimis meciul la penalty-uri.

Rodrygo și Marquinhos au ratat amândoi loviturile de pedeapsă și, cum Croația a marcat toate cele patru lovituri, Brazilia a fost eliminată. În consecință, Tite a părăsit postul de selecționer - o decizie luată înainte de începerea turneului din Qatar.

Tite și-a anunțat decizia de a părăsi postul în februarie, confirmând că este pregătit să accepte o nouă provocare. El a petrecut șase ani în această funcție, după ce l-a înlocuit pe Dunga în iunie 2016, dar a recunoscut că va pleca după turneul din Qatar.

"Voi pleca până la finalul Cupei Mondiale", a declarat Tite pentru SporTV. "Nu am niciun motiv să mint aici. Nu vreau să câștig în niciun fel. Am câștigat totul în cariera mea, singurul lucru care lipsește este Cupa Mondială".

El a condus Brazilia până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, unde a pierdut în fața Belgiei, înainte de a câștiga Copa America 2021.

Casemiro și Thiago Silva, doi dintre cei mai experimentați jucători ai Braziliei, au reacționat la înfrângerea neașteptată. Casemiro a declarat, citat de The Mirror: "Toate înfrângerile sunt dureroase, mai ales atunci când ai un obiectiv, un vis, ai o muncă de patru ani pentru acel moment. Dar este greu să găsești cuvinte.

"E greu să. Trebuie să ridici capul, viața merge mai departe. Suntem triști, toată lumea din grup a făcut tot ce a putut. Suntem supărați, mai ales din cauza modului în care a fost. A fost în mâna noastră, a scăpat acolo. Un moment greu. Acum e liniște sufletească, viața care trebuie să meargă mai departe".

La rândul său, Silva a spus: "Este dificil, dar oricât de trist ar fi, viața trebuie să meargă mai departe, să ridici capul. Sunt foarte mândru de băieți pentru ceea ce am făcut, dar, din păcate, face parte din fotbal."

Silva a adăugat: "Am trecut prin câteva dezamăgiri în viața mea, nu doar la echipa națională, ci și în viața personală. Când pierdem ceva important, doare așa, doare foarte mult, dar încerci să ridici capul și să mergi mai departe.

"Nu există altă alternativă. Sunt un tip care de fiecare dată când am căzut m-am ridicat, nu va fi altfel nici de data asta. Din păcate, ca jucător nu voi putea ridica această cupă. Cine știe mai târziu, cu un alt rol".

 

(sursa: Mediafax)

×