x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentina urcă pe locul doi în clasamentul mondial FIFA

Argentina urcă pe locul doi în clasamentul mondial FIFA

de Redacția Jurnalul    |    22 Dec 2022   •   22:00
Argentina urcă pe locul doi în clasamentul mondial FIFA
Sursa foto: Hepta

Argentina a urcat un loc până pe locul doi în ultimul clasament FIFA, după victoria de la Cupa Mondială din Qatar, după marea rivală Brazilia, în timp ce Marocul, surpriza turneului, a înregistrat o evoluție semnificativă și este pe punctul de a intra în top 10.

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a marcat două goluri și a înscris din nou la loviturile de departajare, conducându-și țara la o victorie emoționantă cu 4-2 la penalty-uri împotriva Franței, duminică, meciul pentru titlu încheindu-se cu 3-3 după 120 de minute de joc.

O victorie în timpul regulamentar sau în prelungiri ar fi propulsat Argentina în fruntea clasamentului, dar acum se află doar pe locul doi, în spatele Braziliei, de cinci ori campioană mondială, care are un avans mic de puncte.

Franța a urcat pe locul trei, ambele finaliste ale Cupei Mondiale din acest an depășind Belgia, care nu a reușit să ajungă în faza eliminatorie.

Marocul se află pe locul 11, după ce a urcat 11 poziții, Leii din Atlas fiind cei care au urcat cel mai mult în acest an, având 142 de puncte în ultimele 12 luni.

Aceștia s-au bucurat de un parcurs remarcabil până în semifinalele din Qatar, înainte de a pierde în fața Croației în meciul pentru locul al treilea.

Croația, vicecampioana mondială de la Cupa Mondială din Rusia de acum patru ani, ocupă locul șapte, după Anglia și Olanda.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: argentina clasament mondial