x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Viva España. Barcelona și Atletico Madrid, primele învingătoare în sferturile Ligii Campionilor

Viva España. Barcelona și Atletico Madrid, primele învingătoare în sferturile Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2024   •   00:24
Viva España. Barcelona și Atletico Madrid, primele învingătoare în sferturile Ligii Campionilor
Sursa foto: Hepta

FC Barcelona și Atletico Madrid au reușit miercuri să câștige meciurile din manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Catalanii s-au impus cu 3-2, în deplasare la PSG, în timp ce oamenii lui Simeone merg în Germania, la Dortmund, cu un avantaj de un gol, după ce au avut 2-0 la pauză.

La Paris, catalanii au deschis scorul, după un prim sfert de oră dominat de PSG. Raphina a marcat cu un șut plasat din careu, după o acțiune din flancul drept, cu Yamal la serviciu (0-1, min. 37).

Francezii au dat replica imediat după revenirea de la vestiare, Dembele și Vitinha întorcând scorul în doar trei minute, cu golurile marcate în minutele 48 și 51 (2-1).

Raphina a refăcut egalitatea cu un șut din voleu, în minutul 62, servit în adâncime de Pedri, intrat cu un minut mai devreme în locul lui Sergi Roberto (2-2).

Golul victoriei (2-3) a fost din nou rodul inspirației lui Xavi, care l-a introdus în teren pe Andreas Christensen. Acesta a marcat cu capul, din 3 metri, după un corner executat de Gundogan, profitând de indecizia portarului Donnarumma.

PSG a avut două șuturi în bară, prin autorii celor două goluri, Dembele și Vithina, dar și alte ocazii care ar fi putut aduce măcar o remiză pe Parc des Princes.

Xavi îi răspunde astfel cu rezultatul din teren fostului său coleg și antrenor Luis Enrique, cel care înainte de meci a spus că el reprezintă mai bine spiritul de joc al Barcelonei.

În celălalt meci cu implicare spaniolă, Atletico Madrid a obținut o victorie la limită, cu 2-1, pe teren propriu, în confruntarea cu Borussia Dortmund.

Argentinianul Rodrigo de Paul de a deschis scorul devreme, în minutul 4 (1-0), profitând de o greșeală a apărării germane, avantajul fiind dublat după o jumătate de oră de către brazilianul Samuel Lino, servit ideal de către veteranul Griezmann (2-0).

Oaspeții au forțat în repriza a doua și eforturile lor au dat roade cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, când Haller a marcat din careu, asigurând un deficit de un singur gol pentru meciul retur de pe teren propriu.

Finalul meciului de la Madrid a fost dominat de nemți, care au nimerit de două ori bara porții apărate de Oblak, prin Bynoe-Gittens și Brandt.

Portarul român Horațiu Moldovan a fost rezervă neutilizată la Atletico Madrid.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barcelona atletico madrid