x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona a îngenuncheat Royal Antwerp cu 5-0, la golul cu numărul 100 al lui Lewandowski în Liga Campionilor

Barcelona a îngenuncheat Royal Antwerp cu 5-0, la golul cu numărul 100 al lui Lewandowski în Liga Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   07:47
Barcelona a îngenuncheat Royal Antwerp cu 5-0, la golul cu numărul 100 al lui Lewandowski în Liga Campionilor
Sursa foto: Hepta

Noul atacant al Barcelonei, Joao Felix, a marcat de două ori în victoria cu 5-0 împotriva oaspeților de la Royal Antwerp, marți, pe stadionul Olimpic Lluis Companys, în debutul Grupei H a Ligii Campionilor.

După două eliminări succesive în faza grupelor, Barca a oferit debutanților Antwerp o lecție de fotbal, dominând posesia cu pase rapide, iar Felix, Lewandowski și Gavi și-au pus numele pe lista marcatorilor.

"Între această victorie și 5-0 împotriva lui Betis de sâmbătă, cred că aceasta este probabil jocul de cea mai bună calitate pe care l-am produs de când am preluat conducerea", a declarat antrenorul Xavi Hernandez.

"Acesta este drumul pe care ne dorim să fim. Echipa mă face să fiu mândru."

Felix, transferat în ultimul minut, a deschis scorul la prima încercare a echipei locale în minutul 11, marcând cu un șut pe jos din interiorul careului mic.

Portughezul l-a servit apoi pe Robert Lewandowski în interiorul careului pentru a-și dubla avantajul opt minute mai târziu, atacantul polonez devenind al treilea jucător care înscrie 100 de goluri în competițiile europene, după Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.

Raphinha a contribuit la scorul de 3-0 pentru gazde după 22 de minute, când șutul său din unghi închis a fost deviat în poartă de fundașul Jelle Bataille.

Extrema Arbnor Muja a avut șansa de a le da o speranță vizitatorilor chiar înainte de pauză, dar șutul său pe jos de la marginea careului a fost reținut de portarul Marc Andre ter Stegen.

Barca a revenit după pauză hotărâtă să își mărească avantajul în cea de-a 28-a campanie din faza grupelor Ligii Campionilor, un record al competiției împărțit cu Real Madrid.

Gavi a făcut 4-0, trimițând mingea în vinclul porții, înainte ca Felix să adauge un alt gol cu o lovitură de cap pentru a stabili scorul final pe arena temporară al Barcei, Camp Nou fiind în curs de reamenajare.

Dominația Barcei s-a reflectat în cele 22 de tentative de gol, față de doar trei ale celor de la Antwerp, care au jucat în Liga Campionilor după ce au câștigat sezonul trecut titlul de campioană națională pentru prima dată în peste 60 de ani.

Este a cincea campanie consecutivă a echipei belgiene în Europa și a doua în cea mai importantă competiție de cluburi de pe continent, după ce a participat în Cupa Europei în sezonul 1957-58.

"Primele trei șuturi pe poartă au fost trei goluri pentru ei", a declarat antrenorul Antwerp, Mark van Bommel, fost jucător al catalanilor și coleg la centrul terenului cu Xavi.

"Ei sunt în vârful lumii. Asta are sens, ei continuă să joace, să bată, să transforme, acolo trebuie să ajungem și noi, dar suntem încă departe de asta, dar nu este o rușine. Acesta este un moment de învățare foarte important pentru noi".

În cealaltă confruntare din Grupa H, Porto a învins campioana Ucrainei, Șahtar Donețk, cu 3-1 la Hamburg.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lewandowski barcelona royal antwerp