x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bijuteria "Motanului"

Bijuteria "Motanului"

de Marius Mihalcea    |    20 Aug 2010   •   00:00
Bijuteria "Motanului"
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Bogdan Stancu a făcut diferenţa înscriind un gol fabulos, însă calificarea se va juca la Zürich joia viitoare



Lui Ilie Dumitrescu nu i se aşază încă perfect pe umeri haina croită pe fugă şi din materiale relativ ieftine de Victor Piţurcă, dar nici nu se poate spune că nu îl prinde bine, mai ales că aseară a fost abia a doua oară când a îmbrăcat-o. Pe podiumul de prezentare din Europa League, Steaua a păşit apăsat.

Bicfalvi l-a angajat pe stânga pe Cristi Tănase, dar şutul-centrare al decarului "roş-albaştrilor" a trecut ca fulgerul prin faţa porţii elveţienilor, spre disperarea lui Kapetanos, căruia i-au lipsit doar câţiva centimetri să înscrie ('8). La poarta cealaltă, Tătăruşanu îl blochează excelent pe Voser, scăpat singur ('22).

Elevii lui Ilie Dumitrescu îşi reiau ofensiva, dar Konig se opune la şutul puternic expediat de Latovlevici de la 25 de metri ('31). Steaua rămâne sus, iar până la pauză îşi mai trece în cont alte două ocazii imense. Prima prin Latovlevici, al cărui şut este deviat în bară cu vârful degetelor de portarul lui Grasshoppers ('40), mingea ducându-se apoi afară, cealaltă prin Dorel Stoica, torpilă de 35 de metri respinsă cu dificultate de acelaşi Konig ('42).

Nu-i nimic, mai e o repriză, îşi spun suporterii Stelei. Numai că "lăcustele" au lăsat timiditatea la cabine, iar startul părţii secunde le aparţine. Renella rămâne singur cu Tătăruşanu, dar goalkeeper-ul Stelei intervine providenţial ('47), cum avea s-o facă şi trei minute mai târziu, la o nouă incursiune periculoasă a elevilor lui Ciriaco Sforza.
Steaua pare vlăguită, iar Renella îşi mai încearcă o dată norocul, fără rezultat însă. Ilie schimbă liniile, Surdu în locul lui Kapetanos, accidentat, şi Răduţ în locul lui Nicoliţă.
Mai sunt 20 de minute, iar Bogdan Stancu îşi pierde răbdarea. Preia un balon la 30 de metri, şi-l aşază cu grijă, apoi şutează cu forţă. Mingea taie aerul şi se opreşte în vinclul porţii adverse. 1-0. Scor de calificare. 


"PUTEAM CÂŞTIGA CU 2-0 SAU 3-0"
Steliştii s-au impus mai greu decât se aşteptau, dar cu toţii au fost fericiţi la final. "Este un rezultat bun, muncit. Băieţii au dat dovadă de o mobiliz­a­re şi de o concentrare extraordinare. Am avut o primă repriză foarte bună şi puteam înscrie, dar şi un moment de ezitare la începutul reprizei a doua. Un rol important în acest meci l-au avut portarii. La Zürich ne va aştepta un meci dificil, dar nu suntem obligaţi să câştigăm în Elveţia, ci să ne califi­căm", a declarat antrenorul "roş-albaştrilor", Ilie Dumitrescu. Marcatorul golului "roş-albaştrilor", Bogdan Stancu, a spus: "Grasshoppers nu a fost o echipă aşa de slabă. Nu merităm încă primele de calificare, mai avem o man­şă de jucat". "Puteam câştiga cu 2-0 sau 3-0, dar e bine şi aşa. E bine că nu am primit gol acasă", a spus Mihai Răduţ.

Bogdan Stancu exultă după golul înscris în poarta elveţienilor, Steaua având acum prima şansă la accederea în grupe
 

×
Subiecte în articol: europa league