x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Birmingham City îl demite pe managerul Rooney pe fondul unei serii de meciuri fără victorie

Birmingham City îl demite pe managerul Rooney pe fondul unei serii de meciuri fără victorie

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   22:40
Birmingham City îl demite pe managerul Rooney pe fondul unei serii de meciuri fără victorie
Sursa foto: Hepta

Wayne Rooney a fost demis din funcția de antrenor al lui Birmingham City după mai puțin de trei luni în acest post, a anunțat marți clubul din liga secundă engleză, după ce o serie de meciuri fără victorie a adus echipa puțin deasupra zonei de retrogradare.

Rooney a fost numit manager al lui Birmingham în octombrie, când clubul era pe locul șase în clasament, dar de atunci a căzut pe locul 20, la șase puncte deasupra zonei periculoasă.

După ce Rooney a preluat conducerea, clubul a pierdut nouă din cele 15 meciuri disputate, obținând doar două victorii. În ultimele cinci deplasări nu au obținut nicio victorie.

"Birmingham City s-a despărțit astăzi de managerul Wayne Rooney și de antrenorul Carl Robinson", a anunțat clubul într-un comunicat.

"În ciuda eforturilor lor, rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor care au fost făcute clare de la început. Prin urmare, consiliul de administrație consideră că o schimbare de management este în interesul clubului de fotbal".

Rooney i-a luat locul lui John Eustace după ce a demisionat din funcția de antrenor al clubului DC United din Major League Soccer (MLS), semnând un contract pe trei ani și jumătate.

"Aș dori să le mulțumesc lui Tom Wagner, Tom Brady și Garry Cook pentru oportunitatea de a conduce Birmingham City FC și pentru sprijinul pe care mi l-au oferit cu toții în scurta perioadă petrecută la club", a declarat Rooney într-un comunicat.

"Fotbalul este o afacere bazată pe rezultate - și recunosc că acestea nu au fost la nivelul pe care mi l-am dorit. Cu toate acestea, timpul este cel mai prețios bun de care are nevoie un manager și nu cred că 13 săptămâni au fost suficiente pentru a superviza schimbările care erau necesare.

"Personal, îmi va lua ceva timp să trec peste acest eșec. Am fost implicat în fotbalul profesionist, fie ca jucător, fie ca manager, de la vârsta de 16 ani. Acum, intenționez să petrec timp cu familia mea, în timp ce mă pregătesc pentru următoarea oportunitate în călătoria mea ca manager."

Clubul a precizat că antrenorul său de dezvoltare profesională, Steve Spooner, va prelua interimatul.

Înainte de perioada petrecută la DC United, Rooney a avut o perioadă de 17 luni la conducerea lui Derby County, unde echipa sa a adunat 55 de puncte - suficiente pentru supraviețuire - dar a fost retrogradată în liga a treia după o scădere de puncte pe fondul problemelor financiare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wayne rooney birmingham city