x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Blaise Matuidi se retrage din fotbal: A venit timpul. Game over

Blaise Matuidi se retrage din fotbal: A venit timpul. Game over

de Andreea Tiron    |    24 Dec 2022   •   07:20
Blaise Matuidi se retrage din fotbal: A venit timpul. Game over
Sursa foto: Hepta

Mijlocașul Blaise Matuidi, câștigător al Cupei Mondiale cu Franța și fostul mijlocaș al lui Juventus și PSG și-a anunțat retragerea din fotbal după 17 ani de activitate. El a postat un mesaj emoționant pe Twitter - și un interviu de 30 de minute care îl însoțește - pentru a-și anunța decizia.

Matuidi și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Serie A și Ligue 1. El are un total de șapte titluri naționale la cele două cluburi și a jucat cinci meciuri pentru naționala Franței la Cupa Mondială din 2018, câștigată de „cocoșii galici”. El și-a petrecut ultimii doi ani de fotbal jucând în MLS pentru Inter Miami, dar nu a mai jucat într-un meci oficial din noiembrie 2021.

Matuidi s-a bucurat de o lungă carieră de jucător în Europa și în străinătate, având 699 de apariții la club și 75 de selecții internaționale. Un mijlocaș versatil, francezul a trecut de la roluri mai mult defensive la cele de atacant de-a lungul carierei sale - și a fost chiar folosit ca mijlocaș de bandă pentru echipa națională a Franței.

Matuidi a postat un mesaj emoționant pe Twitter: "Dragă fotbal, te-am iubit atât de mult. Fotbal, mi-ai dat atât de mult, dar a venit timpul să spun că e suficient. Mi-am împlinit visele din copilărie și visele pe care le-am avut ca om matur. Cu un nod în gât, dar cu mândrie, întorc astăzi această nouă pagină. Vă mulțumesc!"

Francezul a început deja unele activități în afara terenului, cel mai recent lansând un fond de investiții în martie 2022.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Blaise Matuidi

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Blaise Matuidi retragere fotbal