x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia - Zinedine Zidane, ofertat

Brazilia - Zinedine Zidane, ofertat

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Iul 2006   •   00:00
Brazilia - Zinedine Zidane, ofertat

A eliminat Brazilia aproape de unul singur. In loc sa il huleasca, brazilienii ii cer sa joace la echipele din Sao Paolo!

Dupa meciurile din grupa, superstarul Frantei a fost comparat cu un elefant. A urmat jocul cu Spania si geniul lui Zizou a iesit la rampa. S-a vorbit despre un ultim cantec de lebada. Insa magrebianul care si-a asternut Franta la picioare timp de doua decenii nu a fost de acord, si in meciul cu Brazilia si-a etalat cu varf si indesat calitatile care l-au propulsat de atatea ori in cariera in varful piramidei. Eliminarea Braziliei a intristat 180 de milioane de cariocas. Insa adulatia a venit tocmai din tara cafelei. Lance, cotidian sportiv din Sao Paolo, a inceput o campanie pe care nu o anticipa nimeni.

RETRAGERE. "Vino, Zidane!", a titrat influentul cotidian, pe prima pagina, in editia sa de luni. Iar ideea este dezbatuta in patru pagini in care francezului i se cere sa lase Europa in urma. "Dupa Mondial, de ce nu spui adio lui Real Madrid si sa incerci sa compensezi putin din tristetea pe care ai cauzat-o la peste 180 de milioane de persoane? Sao Paulo, Corinthians, Palmeiras sau Santos sunt echipe care te asteapta cu bratele deschise. Esti omul momentului in fotbalul mondial. Vino si straluceste aici, Zidane!", titreaza Lance. Zidane, care a declarat inaintea Mondialului ca in Germania va disputa ultimele meciuri din cariera, este infatisat imbracat in tricourile celor patru mari echipe din campionatul paulian pe nu mai putin de doua pagini, in timp ce experti in fotbal si in economie apreciaza ca "un asemenea transfer ar revitaliza tot fotbalul brazilian, si asa macinat de tot felul de scandaluri care i-au stricat teribil imaginea!".

×
Subiecte în articol: mondial 2006