x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cântecul de lebădă

Cântecul de lebădă

de Marius Mihalcea    |    19 Aug 2010   •   00:00
Cântecul de lebădă
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Dacă meciul de diseară s-ar fi jucat în condiţii normale, atunci Hajduk ar fi avut toate motivele să se teamă de Unirea. Pe români i-ar fi recomandat în primul rând cele opt puncte agonisite anul trecut în Liga Campionilor într-o grupă cu FC Sevilla, VfB Stuttgart şi Glasgow Rangers. Croaţii au însă noroc, fiindcă din "Chelsea de Ialomiţa" nu a mai rămas între timp aproape nimic. MM Stoica şi Narcis Răducan sunt deja istorie, Ronny Levy a anunţat că după această "dublă" cu Hajduk va pleca şi el, iar jucătorii, care nu duc lipsă de oferte, o vor apuca, la rândul lor, care-ncotro, cât de curând.

În aceste condiţii, deplasarea de la Split este mai degrabă o corvoadă pentru vicecampionii României. "Voi pleca. În general sunt un om optimist şi cred foarte mult în echipa pe care o conduc, dar în această situaţie e greu, pentru că Hajduk e o formaţie bună. În ultima discuţie cu domnul Bucşaru am decis să rămân doar pentru aceste două meciuri şi apoi să părăsesc echipa. Am vorbit cu o parte din jucători, sunt foarte supărat pentru ceea ce se întâmplă, mai ales că am venit anul trecut cu optimism şi am avut rezultate bune la această echipă, care are ceva special. E surprinzător că se întâmplă aşa ceva, nu mă aşteptam. Nu ştiu ce se va întâmpla cu echipa mai departe, dar din ce am vorbit cu domnul Bucşaru am înţeles că vor pleca mulţi jucători şi va încerca să supravieţuiască până la finalul sezonului, şi poate atunci se va desfiinţa.

În fotbal, lucrurile se schimbă repede, e greu să motivezi jucătorii, cel mai important a fost spiritul echipei şi aceşti jucători pe care pot spune că-i iubesc", a declarat tehnicianul ialomiţenilor, Ronny Levy, la plecarea spre Croaţia. "Va fi o deplasare grea. Ne afectează problemele de la club, se vede din rezultatele noastre că moralul nostru este scăzut, nu mai dăm acelaşi randament. Nu se gândea nimeni că vom ajunge într-o asemenea situaţie, mai ales că am terminat sezonul trecut pe locul doi. A plecat antrenorul, vom vedea ce va fi, sperăm să ne calificăm în grupele Europa League şi să salvăm ce se poate salva în acest sezon, pentru că în campionat stăm foarte rău. Avem o echipă bună, putem produce surpriza la Split, dar va trebui să intrăm cu gândul totul sau nimic", a spus, la rândul său, mijlocaşul Sorin Paraschiv.


MM răspunde
Fostul manageral general al Unirii, Mihai Stoica, le-a răspuns ieri pe blogul său celor care l-au chestionat în privinţa viitoarei sale destinaţii. MM a spus că nu are cum să devină managerul propriei sale echipe, fiindcă "nu am o situaţie materială care să-mi permită acest lux", că nu se pune problema să devină antrenor - "tatăl meu mi-a sugerat asta în 2002 şi i-am spus că la 37 de ani sunt prea bătrân. Acum am 45" - şi că nu se va mai întoarce niciodată la Steaua. "Dar mi-aş dori ca Ilie Dumitrescu şi Edi Iordănescu să reuşească, sunt prietenii mei."


Croaţii, precauţi
Chiar dacă Unirea abia mai respiră, antrenorul lui Hajduk, Stanko Poklepovici, nu o consideră pe vicecampioana României o victimă sigură. "Unirea este o echipă serioasă, experimentată, cu jucători rapizi şi inspiraţi. Mă aştept la un meci foarte dificil. Unirea poate fi foarte periculoasă, e în joc imaginea ei europeană şi vor da totul. Unirea e într-un moment mai greu, dar este clar o echipă bună. Va fi o bătălie adevărată.

×
Subiecte în articol: europa league