x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Clubul Barcelona, acuzat de corupție pentru plăți către un fost oficial al arbitrilor

Clubul Barcelona, acuzat de corupție pentru plăți către un fost oficial al arbitrilor

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   20:40
Clubul Barcelona, acuzat de corupție pentru plăți către un fost oficial al arbitrilor

Clubul Barcelona a fost acuzat de corupție în legătură cu plățile pe care le-a făcut către Jose Maria Enriquez Negreira, un fost vicepreședinte al comitetului de arbitri din Spania.

Luna trecută s-a aflat că Barca i-a plătit lui Negreira și unei companii pe care o deține un total de 8,4 milioane de euro între 2001 și 2018.

Un tribunal din Barcelona a stabilit vineri că Barca, foști oficiali ai clubului și Negreira pot fi puși sub acuzare pentru „corupție", „abuz de încredere" și „înregistrări comerciale false".

Aceste procese, intentate de procuratura din Barcelona, vizează clubul, precum și pe foștii președinți Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell.

„FC Barcelona a obținut și a menținut un acord verbal strict confidențial cu Jose Maria Enriquez Negreira pentru ca, în calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei Tehnice de Arbitraj (CTA) și în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă să efectueze acțiuni care tind să avantajeze FC Barcelona în deciziile arbitrilor", a explicat parchetul, potrivit BBC.

Directorul executiv al La Liga, Javier Tebas, a declarat luna trecută că președintele clubului Barcelona, Joan Laporta, ar trebui să demisioneze dacă nu va putea explica plățile.

Laporta a respins acuzațiile. „Să fie clar că Barca nu a cumpărat niciodată arbitri și Barca nu a avut niciodată intenția de a cumpăra arbitri, absolut niciodată", a declarat el marți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: clubul barcelona coruptie