x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2006 / Germania - Italia 0-2

CM 2006 / Germania - Italia 0-2

de Dragos Stoica    |    05 Iul 2006   •   00:00
CM 2006 / Germania  -  Italia 0-2

Italia este prima finalista a acestei editii a Cupei Mondiale. Squadra azzurra a invins echipa gazda a tur-neului final prin doua goluri marca-te in ultimele minute de prelungire de Grosso si Del Piero.

  • Portugalia - Franta / Semifinala de foc la München
  • Marcel Raducanu - Atentie la norocul lui Scolari!

    Eroul a fost din nou Grosso

    Corespondenta din Dortmund
    Italia este prima finalista a acestei editii a Cupei Mondiale. Squadra azzurra a invins echipa gazda a turneului final prin doua goluri marcate in ultimele minute de prelungire de Grosso si Del Piero.

    Dupa un start prudent, prima sansa de gol a venit la o lovitura libera executata de Totti, dar sutul italianului de la 30 de metri a fost retinut fara probleme de Lehmann. Nemtii au replicat cu o combinatie Klose-Podolski, la care Cannavaro a intervenit salvator. Perrotta a fost apoi gasit excelent la limita ofsaidului de Totti, nu a avut luciditatea necesara sa-l invinga pe Lehmann. Dupa o perioada de dominare a elevilor lui Lippi, gazdele au avut cea mai mare ocazie a primei reprize prin Schneider, care a sutat peste poarta lui Buffon. Si partea secunda a stat sub semnul echilibrului, dar cele mai mari sanse de gol le-au avut Klose si Podolski, blocati insa de Buffon.

    OFENSIVA. Italienii au fortat atacul in timpul suplimentar, prin introducerea celui de-al doilea varf impins. Iar rezultatele s-au vazut imediat, dar Gilardino si Zambrotta au nimerit bara. A doua parte a prelungirilor a fost mai deschisa, dar nimeni nu putea sa prevada finalul. Cand toata lumea astepta loviturile de la 11 metri a iesit la rampa Grosso, jucatorul care obtinuse penalty-ul decisiv in fata Australiei, in optimi. Fundasul stanga italian a inscris cu un sut la coltul lung, in penultimul minut al prelungirilor, iar pana la final, azzurrii au mai punctat o data, prin Del Piero. In finala mare, care se va diputa la 9 iulie, la Berlin, Italia va intalni invingatoarea din semifinala Franta - Portugalia.

    GERMANIA - ITALIA 0-2
  • Au marcat: Grosso (’119), Del Piero (120)
  • Stadion: Westfalenstadion, Dortmund
  • Ambianta: 66.000

    GERMANIA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Schneider (’83 Odonkor), Kehl, Ballack, Borowski (’72 Schweinsteiger) - Klose (’110 Neuville), Podolski. Antrenor: Jurgen Klinsmann

    ITALIA: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Camoranesi (’91 Iaquinta), Gattuso, Totti, Pirlo, Perrotta (’104 Del Piero) - Toni (’74 Gilardino). Antrenor: Marcello Lippi

    Arbitru: Benito Archundia (Mexic)
  • ×
    Subiecte în articol: mondial 2006