x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Comisia Europeană cere reformarea rapidă a FIFA

Comisia Europeană cere reformarea rapidă a FIFA

01 Iun 2015   •   15:08
Comisia Europeană cere reformarea rapidă a FIFA

Comisia Europeană a cerut luni Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), aflată în mijlocul unui scandal de corupţie, să se reformeze rapid în interesul milioanelor de fani din întreaga lume, relatează AFP.

''Corupţia nu îşi are locul în sport, iar FIFA a avut destul timp şi ocazii să se reformeze. Acum este timpul schimbării'', a declarat Nathalie Vandystadt, purtătorul de cuvânt al Comisiei europene însărcinate cu sportul.

Oficialul european a refuzat să comenteze realegerea lui Joseph Blatter ca preşedinte al FIFA, dar a opinat că ''millioanele de fani din întreaga lume şi-au pierdut răbdarea şi ei merită mai mult. Integritatea fotbalului este în joc''.

Comisia Europeană a respins ideea unui boicot al Cupei Mondiale 2018 din Rusia. ''Nu este o opţiune pe masa discuţiilor'', a precizat dna Vandystadt.

Elveţianul Sepp Blatter, care conduce FIFA din 1998, a fost reales vineri pentru al 5-lea mandat în fruntea forului internaţional, la 2 zile după ce 14 persoane, actuali şi foşti oficiali de rang înalt ai FIFA, au fost arestate într-un vast caz de corupţie anchetat de FBI şi procurorii elveţieni.

×
Subiecte în articol: fifa reforme