x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cristiano Ronaldo înscrie golul numărul 122 la naționala Portugaliei, care conduce detașat în grupa de calificare

Cristiano Ronaldo înscrie golul numărul 122 la naționala Portugaliei, care conduce detașat în grupa de calificare

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   10:00
Cristiano Ronaldo înscrie golul numărul 122 la naționala Portugaliei, care conduce detașat în grupa de calificare
Sursa foto: Hepta

Cristiano Ronaldo și-a continuat forma foarte bună pentru Portugalia, marcând încă două goluri în victoria cu 6-0 a țării sale în fața Luxemburgului, duminică, într-un meci din preliminariile Euro 2024, oferindu-i acesteia a doua victorie în patru zile.

Jucătorul în vârstă de 38 de ani a reușit o dublă împotriva Liechtensteinului joi și a mai înscris de două ori în Luxemburg, extinzându-și astfel recordul de goluri la echipa națională la 122 în 198 de apariții.

Joao Felix, Bernando Silva, Bernando Silva, Otavio și Rafael Leao au marcat celelalte goluri pentru a plasa Portugalia pe primul loc în Grupa J după un debut facil de campanie de calificare.

Noul selecționer Roberto Martinez l-a readus pe Ronaldo în echipa de start săptămâna trecută și a păstrat încrederea în el pentru meciul din Luxemburg, unde a fost nevoie de doar nouă minute pentru ca superstarul veteran să deschidă scorul, trimițând în poartă mingea centrată de Nuno Mendes.

Joao Felix a dublat avantajul în minutul 15, înălțându-se peste apărarea luxemburgheză pentru a marca din centrarea lui Silva. Apoi, același Silva a înscris cu capul minute mai târziu, după ce a fost lansat de Joao Palhinha.

Bruno Fernandes l-a servit pe Ronaldo pentru al patrulea gol, imediat după jumătatea de oră de joc, cu o angajare în profunzime, finalizată cu precizie.

Luxemburgul a opus mai multă rezistență după pauză, dar în minutul 77 Rafael Leao i-a centrat lui Otavio care a înscris cu capul al cincilea gol al Portugaliei.

Ruben Neves, care încă nu a marcat pentru Portugalia, a lovit bara transversală cu o lovitură liberă în minutul 83, înainte ca imediat după aceea să se acorde un penalty, când căpitanul luxemburghez Laurent Jans l-a faultat pe Rafael Leao.

Atacantul de la AC Milan a executat lovitura de pedeapsă, dar șutul său a fost apărat de portarul luxemburghez Anthony Moris.

Leao a răzbunat ratarea în minutul 88, când a alergat jumătate de teren pentru a ajunge la pasa lui Reuben Neves, marcând pentru scorul final de 6-0.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×