x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Dan Petrescu a reuşit să intre în play-off

Dan Petrescu a reuşit să intre în play-off

de Vicentiu Neagoe    |    23 Oct 2011   •   21:00
Dan Petrescu a reuşit să intre în play-off

De un singur punct mai avea nevoie echipa an­trenata de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, pentru a accede in play-off-ul campionatului Rusiei. Chiar daca mai sunt de disputat inca doua etape pana la finalul campionatului, Kuban a acumulat 45 de puncte, fiind la sapte puncte de cealalta echipa din Krasnodar, FK. Ul­tima partida, cea cu Krylya, nu a fost una toc­mai usoara, oaspetii conducand la pauza cu scorul de 1-0. Atacantul Davydov a fost cel care a adus zambetul pe buzele lui Dan Petrescu, acesta marcand golul egalizator din pasa lui Dacian Varga. Al doilea jucator roman din lotul lui Kuban, Gigel Bucur, a fost si el titular, dar a fost inlocuit in minutul 81. Fost component al generatiei de aur, Dan Petrescu a reusit in doua sezoane ceea ce nu credea nimeni. Sa construiasca o echipa performanta la Kras­no­dar, s-o ia din liga secunda si apoi sa o califice in­tre primele opt echipe ale Rusiei, alaturi de ma­rile puteri de la Moscova, TSKA, Dinamo sau Lokomotiv si alaturi de Zenit Sankt Petersburg si Rubin Kazan.

Cel care uimea lumea fot­ba­lului cand reusea sa ia campionatul cu o echipa mica, Unirea Urziceni, reusind sa stabileasca si un record pentru o echipa din Ro­ma­nia, acumularea a opt puncte in grupele Ligii Campionilor, a facut si o dezvaluire interesanta in urma cu ceva timp.

'In 1998 stateam in ca­me­ra cu Gica Popescu si ne miram cum lumea ne critica pentru un rezultat de egalitate cu Tu­nisia. I-am zis sa stea linistit ca in urmatorii 20 de ani, de acum incolo, nu ne vom mai califica la nici un turneu final. Am avut gura de aur, desi nu mi-as fi dorit niciodata sa se intample asta', a spus Petrescu, care a fost si el intr-un timp pe lista lui Mircea Sandu pentru a fi adus la carma echipei nationale.

×
Subiecte în articol: fotbal international