x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Două goluri avantaj. O fi suficient?

Două goluri avantaj. O fi suficient?

de Marius Mihalcea    |    29 Iul 2010   •   00:00
Două goluri avantaj. O fi suficient?
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Chiar şi fără să fi făcut transferuri răsunătoare, trupa lui Ioan Andone este de neoprit în acest început de sezon. Au simţit asta pe pielea lor Olimpia Bălţi, în două rânduri, Astra, iar în această seară şi Hajduk Split.

Luaţi tare de dinamovişti, croaţii au clacat rapid, în minutul 6, când Andrei Cristea a transformat simplu penalty-ul acordat de centralul englez Probert la faultul în careu al lui Subasici asupra lui Torje. Scor perfect pentru "câini", care spuneau înaintea meciului că s-ar mulţumi şi cu o remiză albă, nu însă şi pentru croaţi. Hajduk ripostează prin Ibricici şi Ljublicici, dar Curcă face minuni în poarta lui Dinamo. Ai noştri revin în atac. Şi tot decisiv. Subasici scapă şutul nu foarte puternic al lui Adrian Cristea, mingea sare în bară, iar de aici la Garat, care o împinge în plasă din apropiere. Primul gol al argentinianului pentru Dinamo, care are 2-0. Mai mult decât perfect! Dar meciul este departe de a fi încheiat. Se joacă pe contre. Şi se ratează în draci. Sarabanda ratărilor se încheie în minutul 64, croaţii reducând din diferenţă prin Tomasov. Nu-i nimic, îşi spun elevii lui Andone, iar Djakaridja Kone prinde un şut de zile mari, pe o respingere a adversarilor, direct sub transversală. 3-1 e un scor bun de calificare, numai să rămână aşa! Şi rămâne, pentru că încheietura barelor, iar apoi Zeiţa Fortuna îi salvează pe "câini" în două situaţii-limită, Tomasov trimiţând pe lângă poarta goală. Dinamo încheie partida în apărare, ceea ce nu-i împiedică pe fanii "roş-albilor" să cânte.


Incidente
Aproximativ 50 de suporteri ai celor două formaţii s-au întâlnit cu trei ore înaintea startului partidei în zona magazinului Unirea pentru un conflict organizat, iar jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă pentru despărţirea beligeranţilor. "Au adoptat un procedeu din fotbalul englez, «fair-fight», prin care membri ai celor două galerii se întâlnesc înaintea meciului în număr egal şi se iau la bătaie", a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru. În urma conflictului, 31 de suporteri, dintre care 17 croaţi, au fost duşi la secţiile de poliţie. Doi fani au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul cu fractură de piramidă nazală şi altul cu traumatism craniocerebral.
Circa 200 de fani ai lui Hajduk au venit la Bucureşti pentru a asista la meci, deşi în urma unei decizii a UEFA nu aveau voie să pătrundă pe stadion în formă organizată sau purtând însemne ale grupării croate.

Pentru livetext daţi clik aici

×
Subiecte în articol: economic