x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Erling Haaland, marele favorit la câștigarea titlului de golgheter din Champions League

Erling Haaland, marele favorit la câștigarea titlului de golgheter din Champions League

07 Apr 2023   •   15:00
Erling Haaland, marele favorit la câștigarea titlului de golgheter din Champions League

Atacantul norvegian Erling Haaland este marele favorit pentru câștigarea titlului de golgheter din Champions League. Haaland a avut prestații extraordinare în acest sezon și a marcat deja de 10 ori în cele 6 meciuri pe care le-a disputat în tricoul lui Manchester City, având o formă similară cu cea din Premier League, unde înscrie de asemenea la foc automat.

Pe locul doi în clasamentul golgheterilor din Champions League se află Mohamed Salah, cu 8 goluri, urmat de Kylian Mbappe, cu 7 goluri. Cum Liverpool și PSG au fost deja eliminate din competiție, cei doi nu îl mai pot întrece pe Haaland. În acest clasament se mai află și Vinicius Junior (Real Madrid) și Joao Mario (Benfica Lisabona), cu câte 6 goluri. Cele două echipe încă sunt în competiție, dar diferența este de patru goluri, astfel că Haaland este marele favorit să devină golgheterul Champions League.

Acest lucru este evidențiat și de cotele la pariuri pe Champions League, unde Haaland are doar cota 1.10 să devină golgheterul competiției. Pe lista cu jucători disponibili în ofertă se mai află Vinicius Junior (cota 9.00), Joao Mario (cota 51.00), Karim Benzema (cota 151.00), Kevin De Bruyne (cota 151.00), Sadio Mane (cota 151.00), Victor Osimhen (cota 151.00) și Leroy Sane (cota 151.00).

Haaland a ajuns la 33 de goluri în Champions League

La doar 22 de ani, Erling Haaland rescrie istoria fotbalului și marchează gol după gol în Champions League. Are nu mai puțin de 33 de goluri marcate în 25 de meciuri din Champions League pentru Salzburg, Borussia Dortmund și Manchester City. Norvegianul a impresionat încă din tricoul lui Salzburg și a marcat 8 goluri în 6 partide de Champions League pentru austrieci. Apoi, după transferul la Borussia Dortmund a mai marcat încă 15 goluri în competiție, iar în actuala stagiune are 10 goluri la Manchester City.

Haaland a bifat 402 minute în acest sezon de Champions League, dar chiar și așa a marcat 10 goluri. A avut 24 de șuturi pe poartă, iar acuratețea paselor sale a fost de 84.5%. Viteza maximă atinsă a fost de 35.21 km/h, iar în total a alergat 50.62 de kilometri în meciurile disputate pentru Manchester City.

Din cele 33 de goluri marcate în Champions League, Haaland a dat 22 cu piciorul stâng, 7 cu dreptul și 4 cu capul. A executat patru lovituri de la 11 metri cu piciorul stâng și le-a transformat pe toate. 18 goluri au fost marcate în prima repriză, iar 15 în partea secundă. Atacantul norvegian a reușit două hattrick-uri și nouă duble.

E peste Mbappe, Ronaldo și Messi

Rapiditatea cu care Haaland reușește să atingă borne impresionante îi uimește pe specialiști. Norvegianul a avut nevoie de doar 25 de meciuri pentru a atinge borna de 30 de goluri marcate în Champions League. Ca o comparație, Cristiano Ronaldo a avut nevoie de 74 de meciuri, Kylian Mbappe de 51, iar Lionel Messi de 48. Doar Ruud Van Nistelrooy se mai apropie de o asemenea performanță, cu 34 de meciuri necesare pentru a înscrie 30 de goluri.

O situație similară se înregistrează și dacă ne uităm pe borna celor 20 de goluri marcate. Haaland a avut nevoie de 14 meciuri, Messi de 36, Mbappe de 37, iar Cristiano Ronaldo de 56. În aceste condiții, este de înțeles de ce Manchester City dorește să îl păstreze pe Haaland și să-i prelungească înțelegerea, deși atacantul a ajuns în Anglia de mai puțin de un an. Haaland este omul care asigură goluri la foc automat, iar orice echipă și l-ar dori.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

×