x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Europa League 2024: Acestea sunt favoritele la câștigarea trofeului

Europa League 2024: Acestea sunt favoritele la câștigarea trofeului

22 Feb 2024   •   13:36
Europa League 2024: Acestea sunt favoritele la câștigarea trofeului

Play-off-ul Europa League se apropie cu pași repezi. Pe 15 februarie s-aut jucat partidele din prima manșă, iar săptămâna aceasta vor avea loc meciurile retur.

Dintre echipele angrenate în această fază intermediară spre „optimi”, două sunt în Top 5 favorite la câștigarea trofeului. Este vorba despre AC Milan și AS Roma. Prima a terminat pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor, iar cea de-a doua pe locul secund în Europa League.

Iată rezultatele din prima manșă a Play-off-ului, printre care se găsesc mai multe confruntări între formații de prim plan în fotbalul european:

  • Feyenoord (Olanda) 1-1 AS Roma (Italia)
  • AC Milan (Italia) 3-0 Rennes (Franța)
  • Lens (Franța) 0-0 Freiburg (Germania)
  • Young Boys (Elveția) 1-3 Sporting Lisabona (Portugalia)
  • Benfica (Portugalia) 2-1 Toulouse (Franța)
  • Braga (Portugalia) 2-4 Qarabag (Azerbaidjan)
  • Șahtior (Ucraina) 2-2 Marseille (Franța)

Pentru a miza pe meciurile din retur, microbiștii români pot revendica diverse bonusuri la case de pariuri online, informează acest site.

Ordinea favoritelor: Liverpool, Bayer Leverkusen, AC Milan

Potrivit cotelor antepost oferite de agențiile licențiate, Liverpool este favorita principală să câștige trofeul Europa League în acest sezon. În ianuarie, managerul Jurgen Klopp a anunțat că va pleca în vară, pentru că are nevoie de o pauză de cel puțin un an. Rămâne de văzut dacă acest anunț va afecta moralul jucătorilor care au câștigat grupa E din Europa League, cu patru victorii și două înfrângeri.

„Cormoranii” au cucerit de trei ori Cupe UEFA (precursoarea acestei competiții). Au în vitrină și trofee mai importante: 2 Ligi ale Campionilor, 4 Cupe ale Campionilor Europeni, 4 Supercupe ale Europei și o Cupă Mondială a cluburilor FIFA.

Bayer Leverkusen este revelația Bundesligii în această stagiune. Echipa antrenată de Xabi Alonso (unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Klopp la Liverpool) este în fruntea clasamentului campionatului Germaniei, la bătaie cu Bayern Munchen. Este posibil ca duelul dintre aceste două echipe să se dea până în ultima etapă, așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut, când Bayern s-a impus in extremis în fața Borussiei Dortmund.

Clubul din Leverkusen a câștigat până acum un singur trofeu european, Cupa UEFA, în 1988. În ediția curentă a celei de-a doua competiții europene intercluburi, „aspirinele” au câștigat grupa cu 6 victorii din tot atâtea posibile, marcând 19 goluri și primind doar 3.

La rândul ei, AC Milan nu s-a făcut de râs în Liga Campionilor. Elevii lui Stefano Pioli au fost în grupă cu Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain și Newcastle. Au câștigat tot atâtea puncte ca și PSG, echipa care a mers mai departe de pe poziția secundă, dar au fost devansați de francezi la rezultatele directe. 

Milan este cea mai titrată echipă din „primăvara” Europa League. Are în palmares 3 trofee ale Ligii Campionilor și 4 Cupe ale Campionilor Europeni, 5 Supercupe ale Europei, 2 Cupe ale Cupelor, 3 Cupe Intercontinentale și o Cupă Mondială a cluburilor FIFA.

Brighton sau AS Roma pot produce surpriza

Brighton & Hove Albion și AS Roma sunt considerate de bookmakeri drept echipe care le pot pune probleme primelor trei favorite. Triumful uneia dintre ele ar reprezenta o surpriză, chiar dacă echipa italiană este deținătoarea Conference League.

Brighton a crescut mult cu Roberto de Zerbi antrenor. În acest sezon de Premier League nu îi mai merge la fel de bine ca în stagiunea trecută, fiind la distanță destul de mare de zona cupelor europene. „Pescărușii” așteaptă cu încredere fazele eliminatorii, după ce s-au impus într-o grupă cu Olympique Marseille, Ajax Amsterdam și AEK Athena.

AS Roma l-a demis recent pe Jose Mourinho și l-a numit pe Daniele de Rossi, fostul său jucător. Acesta s-a aflat în staff-ul tehnic al lui Roberto Mancini la naționala Italiei și a fost antrenorul principal al lui SPAL. Lipsa de experiență a lui De Rossi la acest nivel poate reprezenta un minus important pentru echipa capitolină în lupta pentru Europa League.

×