x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Federația Rusă de Fotbal amână decizia de a părăsi UEFA pentru AFC până săptămâna viitoare

Federația Rusă de Fotbal amână decizia de a părăsi UEFA pentru AFC până săptămâna viitoare

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2022   •   22:00
Federația Rusă de Fotbal amână decizia de a părăsi UEFA pentru AFC până săptămâna viitoare
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Comitetul Executiv al Federației Ruse de Fotbal (RFU) a amânat până la 27 decembrie decizia privind trecerea de la UEFA la Confederația Asiatică de Fotbal (AFC), informează insidethegame.biz. Organizația urma să își anunțe decizia, dar a fost nevoită să o amâne, nereușind să ajungă la o concluzie.

"Am rezervat un time-out în ceea ce privește Asia cel puțin până la mijlocul săptămânii viitoare", a declarat Alexander Kamenskoi, membru al Comitetului Executiv al AFC, conform agenției de presă ruse de stat TASS.

"Vor fi mai multe discuții pe această temă. Ar trebui să așteptăm o decizie finală [săptămâna viitoare]? Cred că Comitetul Executiv va însărcina administrația să rezolve această problemă."

UEFA, alături de FIFA, a interzis accesul echipelor și cluburilor internaționale rusești la toate competițiile lor în urma invaziei din Ucraina.

"Cred că ne vom întâlni marți în format de videoconferință", a declarat președintele RFU, Alexander Dyukov.

"Vom lua o decizie finală".

Rusia nu a putut participa la recenta ediție a Cupei Mondiale FIFA din Qatar, după ce i s-a interzis să participe la fazele de calificare.

De asemenea, echipa va rata participarea la Campionatul European din 2024, după ce a fost exclusă de la tragerea la sorți.

De la suspendare, naționala Rusiei a disputat totuși o serie de meciuri.

În septembrie, echipa a disputat un meci amical neoficial cu Kârgâzstan, câștigat cu 2-1.

În noiembrie, a jucat apoi cu Tadjikistan și Uzbekistan, partide încheiate cu 0-0, rezutatele fiind luate în considerare la alcătuirea clasamentului FIFA.

În urma suspendării sportivilor ruși de la turneele internaționale, o serie de federații sportive au făcut aluzie la o posibilă participare a acestora la turneele sportive din Asia.

La începutul acestei luni, summitul olimpic, prezidat de președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a convenit în unanimitate să dea curs unei inițiative propuse de Consiliul Olimpic din Asia pentru a permite sportivilor ruși și belaruși să participe la competițiile sale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: federatia rusa fotbal uefa