x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA a suspendat două jucătoare de la CM feminin din Germania

FIFA a suspendat două jucătoare de la CM feminin din Germania

29 Iun 2011   •   08:35
FIFA a suspendat două jucătoare de la CM feminin din Germania

FIFA a decis, marti, suspendarea a doua jucatoare de la Cupa Mondiala de fotbal din Germania, Yineth Varon, portarul nationalei columbiene, respectiv Jade Boho, componenta a reprezentativei din Guineea Ecuatoriala, informeaza AFP.

Yineth Varon a fost suspendata provizoriu, pentru un control antidoping cu rezultat "anormal". Jucatoarea a fost supusa unui test in afara competitiei, pe 25 iunie, la Leverkusen.

"Aceasta suspendare este valabila pentru meciurile nationale si internationale, precum si pentru partidele amicale. Jucatoarea are dreptul de a cere o contraexpertiza", a anuntat FIFA.

Columbia face parte din grupa C a Cupei Mondiale de fotbal feminin, alaturi de Suedia, SUA si Coreea de Nord.

Comisia de Disciplina a FIFA a decis, de asemenea, suspendarea pentru o perioada de doua luni, "conform cererii Confederatiei Africane de Fotbal (CAF)", a jucatoarei Jade Boho Sayo, componenta a reprezentativei din Guineea Ecuatoriala, prezenta de asemenea la CM din Germania.

Jade Boho Sayo (24 de ani), care joaca pe postul de atacant, a fost suspendata "pentru ca a incalcat conditiile de participare" la turneul din Germania.

Nascuta in Spania si sub contract cu echipa Rayo Vallecano, Jade a disputat meciuri internationale cu Spania, ea figurand in selectiile nationale cu tinere jucatoare spaniole.

Insa, din 2010, ea a optat pentru tricoul nationalei din Guineea Ecuadoriala, inscriind trei goluri in cinci meciuri din preliminariile pentru CM de fotbal feminin.

Guineea Ecuatoriala face parte din grupa D a turneului mondial, alaturi de Australia, Norvegia si Brazilia.

×