x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fiorentina și AZ Alkmaar, primele două semifinaliste în Europa Conference League

Fiorentina și AZ Alkmaar, primele două semifinaliste în Europa Conference League

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   23:03
Fiorentina și AZ Alkmaar, primele două semifinaliste în Europa Conference League
Sursa foto: Hepta

Primele două echipe calificate în semifinalele European Conference League sunt Fiorentina și AZ Alkmaar, care au reușit să obțină accesul în careul de ași, după manșa a doua a sferturilor de finală. Fiorentina a fost învinsă, în timp ce olandezii s-au impus la lovituri de departajare.

Fiorentina – Lech Poznan 2-3 (0-1) 6-4 la general

Italienii aveau un avantaj de 4-1, obținut în manșa tur și părea că nu vor avea probleme. Polonezii au fost aproape de a furniza o surpriză, după ce în minutul 69 conduceau cu 0-3, după golurile marcate de Sousa, Velde și Sobiech.

Violeții au liniștit însă spiritele din tribunele stadionului Artemio Franchi, marcând de două ori, prin Sottil și Castrovilli. În ciuda faptului că a fost învinsă, Fiorentina a obținut calificarea și va întâlni în semifinală câștigătoarea dublei dintre Nice și FC Basel, unde scorul din tur a fost 2-2.

AZ Alkmaar – Anderlecht 2-0 (2-0) 2-2 la general, 4-1 la penalty-uri

Dubla confruntare dintre AZ Alkmaar și Anderlecht a fost decisă după lovituri de departajare. Gazdele au anulat avantajul belgienilor după doar 13 minute, Pavlidis reușind o dublă.

Fără niciun alt gol marcat, nici după 90 de minute și nici după cele două reprize de prelungiri, meciul a fost decis la lovituri de penalitate, unde olandezii au marcat de 4 ori, în timp ce Anderlecht a ratat de două ori.

AZ Alkmaar va juca în semifinală cu învingătoarea dublei manșe dintre Gent și WestHam United, confruntare care a înregistrat scorul de 1-1 în primul tur.

(sursa: Mediafax)

×